Een verveelmiddagje met een vriendin? Roos heeft een tip: doe samen een fotoshoot!

Volgens mij heeft iedereen er wel eens last van dat ze niet veel originele dingen weet te doen als haar vriendinnen langskomen. ’s Avonds films kijken is misschien een beetje saai geworden, of niet? Om de week wil ik jullie met m’n blog wat inspiratie geven om er een gezellige ochtend/middag/avond van te maken met je friends!

Ik ben echt dol op foto’s maken. Het liefst fotografeer ik (vrolijke!) mensen. En echt ’t allerleukst vind ik foto’s maken met vriendinnen. Het is extra leuk om erecht een middagje voor vrij te maken om elkaar helemaal op te tutten en samen leuke kleding uit te zoeken.

1. Bedenk waar je de foto’s wilt maken. Op ’n groot weiland, een mooi plekje in de stad, een skatepark, of misschien wel bij een van je vriendinnen in de achtertuin. Het is wel zo leuk als alleen de vriendinnen op de foto staan in plaats van random mensen op de achtergrond, dus zorg voor een plekje dat niet te druk bezocht is.

2. Wat gaan jullie dragen? Willen jullie de kleuren op elkaar afstemmen, of gewoon ieder haar eigen stijl laten behouden. Als je allemaal wat kleding meeneemt kun je onderling ruilen! Zo hoef je niet alweer diezelfde blazer aan, die je bij elke speciale gelegenheid draagt.

3. Zorg voor een goede camera. Foto’s die met je mobiel gemaakt zijn worden natuurlijk nooit erg mooi. Misschien heb je zelf wel een hele mooie camera, zo niet; vraag dan of je die van je ouders misschien even mag lenen. Aankomen op je bestemming en gelijk een camera hebben die uitvalt is wel erg balen, dus zorg voor een lege (grote!) SD kaart en volle batterijen.

4. Tumblr en Weheartit staan vol met geweldige foto’s en dus kun je daar heel goed inspiratie uithalen. Lachend op een rijtje staan is wel okee, maar ’t is natuurlijk 10x zo leuk om met z’n allen iets creatiefs te bedenken. (Als je met z’n vieren bent kun je proberen de letters L.O.V.E. te maken met jullie lichamen. Lachbuien gegarandeerd!)

5. Na zo’n middag krijg je natuurlijk wel honger dus zorg voor wat lekkere snacks. Misschien bij een van jullie thuis, maar je zou ook wat mee kunnen nemen. Cupcakes, brownies, chips, fruit, cakepops, you name it!

En, heb jij al eens een fotoshoot gedaan met vriendinnen?

Liefs,
Roos