In Marvy’s vorige blog vroeg ze jullie wat zelfvertrouwen nu precies betekent. Daar kwamen reacties op en Marvy koos er een uit als winnaar. Zelf worstelt ze soms ook met haar zelfvertrouwen…

Als ik het woord ‘zelfvertrouwen’ opzoek in de Dikke van Dale, krijg ik de volgende betekenis:

Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je in of op jezelf hebt. Het is het vertrouwen dat je op eigen krachten taken en mogelijke hindernissen aankan.

Voor mij betekent het dat ik mezelf de moeite waard vind en dat ik vind dat ik recht heb op geluk. Bijna iedereen is wel eens ontevreden over z’n uiterlijk. Ik eet gezond en sport, maar gun mezelf ook weleens de tijd om helemaal niets te doen. Dat laatste vind ik best lastig!

Mijn grootste valkuil, waardoor mijn zelfvertrouwen minder kan worden en mijn energie kan worden opgeslokt, is steeds proberen te voldoen aan de ‘schoonheidsidealen’ van nu. Gelukkig leer ik mezelf steeds beter kennen en daardoor weet ik wanneer ik in die valkuil dreig te vallen. Ik zal je een voorbeeld geven: voor de shows in Milaan moet je echt heel slank zijn. Nu ben ik tevreden over mijn lichaam en mijn maten, maar als ik die shows zou willen lopen, dan zou ik best nog wat moeten afvallen. Daar word ik dan weer zenuwachtig van. Het voelt gewoon niet goed en nu heb ik voor mezelf een keuze gemaakt: ik ga geen shows in Milaan meer lopen. Resultaat: ik blij, ik focus me op mijn sterke punten en ben vol zelfvertrouwen. Daar draait het uiteindelijk toch om?!

In mijn blog van vorige week vroeg ik jullie: wat is zelfvertrouwen voor jullie? Alle antwoorden die jullie hebben gegeven waren heel goed en leuk om te lezen, dankjewel. Veel andere meiden lezen jullie antwoorden ook en hebben er misschien wel iets aan. Deze week heb ik gezellig thee gedronken met mijn vriendinnetje Kimberley. Omdat ik niet kon kiezen welk antwoord ik het beste vond, heb ik haar gevraagd een mooi antwoord te kiezen en ze koos voor het antwoord van Charissa:

Haai Marvy!
Zelfvertrouwen betekent voor mij:
Zelfverzekerd zijn, niet arrogant. Als je iets aantrekt moet het je niets kunnen schelen wat anderen daarvan vinden, als anderen het niet leuk vinden: jammer dan, als jíj het maar leuk vind. Daar gaat het om. Net als bij kapsels, hobby’s en zelfs bij eten. Als ik het maar leuk/lekker vind. Dus wat dat betreft heb ik denk ik genoeg zelfvertrouwen. En als je dat uitstraalt: dan krijg je vaak nog positieve reacties ook.
Zelfvertrouwen. Heel simpel dus: heb vertrouwen in jezelf.
Liefs.

Kimberley zei hierover: “Ik kies voor de uitleg van Charissa. Zij benadrukt het verschil tussen arrogantie en je sterke punten kennen en jezelf durven zijn omdat jij iets fijn en prettig vindt”.

Dus Charissa, jij krijgt het cadeautje, de tea pack van Tea Bar, thuisgestuurd. Stuur je adresgegevens naar redactie@cosmogirl.nl onder vermelding van ‘Winnaar Blog Marvy’ en dan zit jij net als ik straks heerlijk thee te leuten met vriendinnen. Graag natuurlijk even een foto met je vriendinnen sturen hè?!