En de voorstelling Cinderella

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het er backstage aan toe gaat bij Het Nationale Ballet? Goed nieuws: wij hebben nu het antwoord voor je!

CG!'s Ivana kreeg deze week een rondleiding achter de schermen bij het balletgezelschap en zij maakte een verslagje voor jullie. Check it out!

De tour begon meteen al goed; in het atelier bij alle stunning kostuums. Oliver Haller, het hoofd van de kostuumafdeling, vertelde hier alles wat je moet weten over de oufits.

Zo doen ze hun best om één jurk ongeveer veertig jaar mee te laten gaan. Ja, echt! Het maken van een jurk kost gemiddeld namelijk 80 uur. En dan te bedenken dat een hele cast (van honderden dansers en acteurs) gekleed moet worden, en dat er ook nog eens reservejurken gemaakt moeten worden… Do the math: dat duurt LANG.

De voorstelling die nu in de spotlights staat bij Het Nationale Ballet is Cinderella. Hiervoor werden bijna 400 kostuums gemaakt en hier is ongeveer één jaar over gedaan. Natuurlijk doet Oliver dit niet allemaal in zijn eentje, de kostuums worden ook in Duitsland en Engeland gemaakt.

Enne, met zulke kostbare dresses moet je natuurlijk voorzichtig omgaan. Daarom worden ze ook niet zomaar even in de wasmachine gegooid. In plaats daarvan worden de kledingstukken na elke voorstelling besproeid met wodka. Dit haalt alle geurtjes uit de stof, wel zo fris natuurlijk. Cheers
 

Oliver met één van de jurken van Cinderella
 


Dresses galore!

Na de tour in het atelier kwam Ted Bransendirecteur en choreograaf bij Het Nationale Ballet, ook gezellig langs. Hij vertelde meer over de dansers, de trainingen en… Showde zelfs wat dancers in action in de trainingszaal. Hoe cool!

Time flies when you're having fun! En dat was helemaal niet erg, want om 20:15 uur begon de voorstelling Cinderella en daar mocht CG! ook nog bij zijn, woehoeee!

Benieuwd naar dit ballet? Check dan snel de website van Het Nationale Ballet, want je kunt 'm nog checken tot en met 1 januari :-).