CosmoGIRL! mocht een kijkje achter de schermen nemen bij Starbucks.

Een Grande Chai Tea Latte zonder water met soya of een Grande cappuccino horen ze mij elke ochtend bestellen bij de counter van Starbucks op het station. Hallo, ik ben Tatjana en ik ben Starbucks verslaafd. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik te hoorde dat ik mee mocht doen aan Starbucks Masterclass 2014 Amsterdam. Wat dat inhoudt? Dat ik me samen met een groep internationale journalisten twee dagen mocht onderdompelen in de wondere wereld van Starbucks. 

Het begon woensdagavond met een diner in de Concept Store op het Rembrandtplein in Amsterdam. Na een tour en koffie tasting, mochten we plaats nemen in een speciale sectie. Terwijl er allemaal klanten aan de toonbank koffie bestelden, hadden wij het gevoel dat we in een restaurant zaten. Hoe cool! 

We kregen een 6 gangen-diner (amuse + 5 gerechten) voorgeschoteld met als thema koffie. Bij elke gang was er Starbucks koffie op een bijzondere manier in verwerkt. In de saus, dressing of gewoon op het gerecht gesprenkeld. Heel apart en super lekker! Check vooral het hemelse toetje…

De volgende dag werd ik in stijl opgehaald: op naar het hoofdkantoor vlakbij Sloterdijk! Het lijkt mij een droom om daar te werken, aangezien ze – uiteraard – hun eigen Starbucks Store in het pand hebben. Imagine that: elke dag Starbucks latte, muffins en salades. 

Samen met andere journalisten volgde ik twee workshops. Ik begon met leren latte maken. En zodra ik het schort vastbond, voelde ik me een echte barista. Misschien toch eens nadenken over een carrièreswitch?

Daarna leerde barista Bob ons hoe je latte art maakt. Wist je dat dat alleen mogelijk is met supergoede koffie? Anders heb je niet genoeg 'lagen' en heb je dus geen kleurverschil om het hartje of bloemetje te maken… En echt: het is net zo moeilijk als het eruit ziet. 

Gelukkig mocht ik aan het einde van de dag mijn schort mee naar huis nemen, zodat ik thuis nog flink kan oefenen!