Krullen zonder föhn

Hoe is het toch mogelijk? Elke keer als je je natte lokken droogföhnt, heb je in no-time va-va-voom-volume.

Maar zodra je de föhn een keertje skipt en je haar door de lucht laat drogen, zit je meteen opgescheept met een sip bosje hanghaar. The struggle is real.

Maar vanaf nu niet meer! Kristin Ess, de hairstyliste van Lauren Conrad en Lucy Hale, deelt nu haar tips voor de beste air dry ever. En het is ook nog eens hartstikke simpel. 

Let's go! 

1. Haal met een grove kam de klitten uit je haar. Dit kun je het beste doen tijdens het douchen. Als je te lang wacht met je haar kammen, haal je namelijk alle krullen eruit. En dat willen we natuurlijk niet ;-).

2. Gebruik nu een volume- of krullenmousse. Begin bij je haaraanzet voor een extra boost en smeer de mousse langzaamaan naar beneden. 

3. Scrunch en kneed het product in je haar voor lekker veel krullen. 

4. En dan nu het geheim: droog je haar met een katoenen t-shirt in plaats van een handdoek. Een handdoek zorgt namelijk voor extra pluis. En niemand zit te wachten op frizzy lokken. 

5. Flip je haar ondersteboven en scrunch verder met het t-shirt. Deze stap zorgt ervoor dat je haar niet plat op je hoofd gaat hangen. Hoe vaker je flipt, hoe meer volume je krijgt. Nice!

6. Blijf je haar kneden terwijl het droogt. Niet de hele tijd natuurlijk, maar af en toe om je krullen een zetje te geven.

7. Is je haar toch nog lekker aan het pluizen? Draai het dan in een losse knot, en laat 'm 10 tot 20 minuutjes zitten. 

8. Smeer tot slot nog een beetje serum in de puntjes, en tadaa! Een volle bos haar zonder föhn. 

… En zonder hitte natuurlijk. Wordt je haar ook weer blij van :-).