De beste tips tegen een hat hair day

Hoeden zijn deze herfst een echte must-have, maar ze komen met één groot nadeel: hoedenhaar. Je weet wel, een platte, frizzy coupe die er met een beetje pech ook nog eens vet uitziet. Niet cool. 

Omdat niemand op een hat hair day zit te wachten, heeft CG! de beste tips tegen dit probleem voor je op een rijtje gezet. Kun je zonder problemen één van deze stylish hoeden shoppen ;-).  

1. Zet geen hoed op als je haar nog nat is, maar laat het eerst helemaal goed drogen. Als je dit niet doet, droogt je haar platgedrukt, en in de vorm van de hoed op. Wil je niet. 

2. Spuit volumespray op de plekken waar je haar wordt platgedrukt, zoals je roots en de rand waar de hoed zit. Zo krijg je bounce die onmogelijk te pletten is. Schud je haar even uit wanneer je je hoed af doet. 

3. Let op de maat van je hat. Een hoed die heel strak zit, geeft eerder een geplette coupe dan een exemplaar dat los zit. Logisch. 

4. Check eerst welke materialen er zijn gebruikt, voordat je een nieuwe hoed koopt. Wol en katoen werkt het beste tegen plat en statisch haar, terwijl synthetische materialen het juist weer erger maken. 

5. Je hairstyle kan ook verschil maken. Als je een flinke bos krullen hebt, wordt je coupe eerder plat dan wanneer het steil is. Laat je krultang daarom even liggen en ga voor sleek and straight

6. Je kunt je haar ook in een vlecht of een lage staart dragen. Zo wordt het minder snel platgedrukt. Gooi je haar los als je je hoed afdoet, en borstel je haar op z'n kop. Als je een messy look wilt, kun je er nog wat sea salt spray opspuiten. Volume binnen no-time! 

7. Leave-in conditioner is je beste vriend. Droog haar is namelijk sneller statisch dan gevoed haar. En het is ook nog eens een kleine moeite om een beetje ervan in je haar te sprayen na elke douchebeurt. Like