Met deze tips heb je in no-time een perfect egaal gezicht.

Helaas, vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: puistjes. Maar hoe bestrijd je ze het makkelijkst en zorg je ervoor dat ze minder snel terugkomen? Met deze tips!

 

Je voelt dat er een puistje aan zit te komen:

Schaf een spot treatment aan met salicylzuur, bezoyl peroxide of beide (te koop bij de drogist) en breng het onmiddelijk op het plekje aan. En blijf er voor de rest af – it will only get worse!

 

Als-ie er al zit:

Als het puistje een beetje pijn doet, houdt dan een washandje met warm water of een warmtekompres van de drogist er tegenaan. Breng twee keer per dag wat spot treatment aan op het puistje. En wil je concealer gebruiken om 'm te camoufleren? Dat kan best. Foundation is ook allowed, maar gebruik er dan wel één die niet-comedogeen is. Dat betekent dat er geen stofjes inzitten die jouw poriën verstoppen.

 

Je gezicht is vrij van puistjes:

Té fijn, dat moment dat je geen énkel puistje hebt, maar je voelt hoe dan ook aan dat dat niet voor eeuwig zal zijn. De beste manier om puistjes te vermijden is door elke dag een product te gebruiken dat alles behandelt – van je gezicht tot je borst én rug. Crèmes met salicylzuur en benzoyl peroxide werken het beste bij alle probleempjes als puistjes en mee-eters. En ze zijn gewoon verkrijgbaar bij de drogist. Maar het allerbeste advies blijft toch: blijf dagelijks goed reinigen en hydrateren, ookal heb je een vette huid. Hydratatie is al-tijd nodig, anders worden de break-outs alleen maar erger. Er zijn genoeg crèmes te vinden voor een vette huid.

 

Easy does it!

 

PS: De beauty blog van vandaag heeft alles te maken mét het camoufleren van puistjes… #beautyblunder #funny