DIY met CG!’s recept

Je weet wat ze zeggen; an apple a day keeps the doctor away. Maar omdat je de saaie appels misschien ook wel een keertje zat bent, hebben we hier de ideale oplossing voor je, namelijk…

Candy apples! Je kent ze misschien nog wel van vroeger. De appels op een stokje met een heerlijk suikerlaagje eromheen. Zó lekker! Verlang je nu ook meteen weer terug naar die tijd? Niet nodig, want je maakt ze gewoon heel makkelijk zelf.

Check hieronder CG!'s recept voor de yummy appels en try it yourself! 🙂

 

Wat heb je nodig?
– 6 appels. Wij hebben Pink Lady en Golden Delicious gebruikt;
– 500 ml water;
– 250 gram suiker;
– 125ml maple syrup (dit kun je vinden bij de meeste grote supermarkten);
– Een halve theelepel rode kleurstof;
– Een klein beetje ongezouten boter;
Sprinkles, glitters en versiersels;
– Stevige tapas- of satéprikkers;
– Een pan.

Let's go!

1. Gebruik een middelgrote pan en gooi de suiker, het water, de maple syrup en de kleurstof bij elkaar

2. Zet de pan op hoog vuur en breng het mengsel aan de kook. Begint de boel te bubbelen? Zet het vuur dan op middelhoog. Laat dit vijtien tot twintig minuten staan.

3. Smeer ondertussen een bakplaat of een snijplank in met de ongezouten boter. Zo zorg je ervoor dat je appels straks niet vast blijven kleven

4. Steek ook de prikkers in de appels en zet je sprinkles en glitters alvast klaar

Zijn de twintig minuten voorbij? Dan ben je ready to roll!  

5. Haal de pan van het vuur en dip je appels één voor één in het mengsel, totdat ze volledig bedekt zijn. 

6. Zijn al je appels voorzien van een suikerlaagje? Dip ze dan nog een keer erin, want hoe dikker het laagje, hoe lekkerder natuurlijk ;-).

7. De suiker wordt snel hard, dus strooi meteen al je versieringen over je appels. Wij begonnen met de gouden sprinkles, en maakten ze daarna af met de eetbare glitter. 

8. Verplaats je appels naar een bord of een andere snijplank en laat ze even hard worden in de koelkast. Wanneer het suikerlaagje niet meer sticky is, zijn ze klaar om op te eten.

That's it! Enjoy je yummy candy apples, keukenprinses! 😉