BN’ers kwasten voor het goede doel

Afgelopen zaterdag waren verschillende BN’ers en kunstenaars uitgenodigd om hun creativiteit los te laten op twintig picknicktafels. Niet alleen voor de fun, ook voor het goede doel!

De hele dag stond de nieuwe Amsterdamse hotspot Hannekes Boom in het teken van het Favela Painting Project. Dit project is opgezet door Dre Urhan en Jeroen Koolhaas die de gevaarlijke Favela’s (sloppenwijken) van Rio de Janeiro in Brazilië opvrolijken. Samen met de lokale jeugd die eerder op straat rondhingen of in drugsbendes zaten, maken ze gigantische muurschilderingen.

Om 11 uur verzamelden een mix van kunstenaars en BN’ers om een half uur later te starten met hun kunstwerk. CG’s Kim was erbij en sprak als eerste Bas Kosters aan. Hij vertelde liever op een deur te werken dan een picknicktafel en mocht daarom de wc-deur gebruiken voor zijn kleurrijke creaties. “Op de deur zie je mijn nieuwste figuur terug: de hamster rechtsonder. Van tevoren had ik nog geen idee wat het zou worden, maar uiteindelijk ben ik blij verrast met het eindresultaat.”

Bas: “Waar ik op dit moment druk mee ben? Een geheim project: dus daar mag ik nog niets over zeggen. Hou mijn blog: baskoster.360fashion.net maar goed in de gaten. Daar post ik trouwens niet alleen eigen werk, maar ook allerlei materiaal waar ik me door laat inspireren.”

BNN-presentatrice Geraldine Kemper is ook van de partij. Ze neemt samen met Eva Bartels (101.tv) een tafel onder handen. Geraldine: “We maken een tafel in burlesque stijl met veel vrouwen en Franse poëzie. Het schilderwerk wisselen we af met knipsels uit de Vogue. Maar dat is niet alleen mijn idee hoor! Eva is het creatieve brein hierachter. Ze is naast presentatrice ook kunstenares. Dus ik laat me door haar leiden, haha.”

Geraldine: “Hmm, met zonnebril op is hij eigenlijk nog mooier… Misschien moeten we dat er nog even bij zetten.” Benieuwd naar de zomerplannen van Geraldine? Deze zomer gaat ze voor BNN verschillende zomerfestivals af!

Ook Hanna Verboom is druk bezig: “Ik kende het Favela project al door mijn eigen stichting Get It Done. Dit is een platform voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten waarmee we deze nog meer onder de aandacht proberen te brengen. Ik geloof heel erg in het feit dat de schilderingen een positieve sfeer brengen in de sloppenwijken. Daarom twijfelde ik ook geen moment om hieraan mee te doen. Wat ik maak? Een boom die symbool staat voor leven met daarin tekeningen van Braziliaanse kids.”

James Worthy heeft zijn picknicktafel gebruikt om een deel van zijn boek, James Worthy, op te schilderen: “Tot vanochtend had ik nog geen idee wat ik zou maken. Toen ik uiteindelijk met mijn verfkwast in m’n hand stond, bedacht ik dat mijn boek natuurlijk ook kunst is. Ik heb wel een beetje een raar handschrift zie ik nu. Het James Worthy-lettertype…”

De tafels blijven de hele zomer bij Hannekes Boom staan: een erg leuke plek om te picknicken en te chillen! Ze worden in het najaar geveild en de opbrengst gaat naar het Favela Painting Project.