Nederlandse danser in Streetdance 2 3D

NIek is professioneel danser en reist hiervoor de hele wereld over. Nu heeft hij zelfs een rol bemachtigd in de nieuwste Streetdance 2 3D-film! En het állerleukste is, zijn vriendinnetje speelt er ook in! CG!’s Kim sprak hem hierover…

Hoe heb je de rol in Streetdance 2 gekregen?
“Ik werd gespot bij een dansevent en vervolgens gebeld en gevraagd om auditie te doen. Toen ik hoorde dat ik misschien een rol in een film kon krijgen, was ik in shock. Ik heb meteen een ticket naar Parijs geboekt en auditie gedaan.”

Je vriendin speelt ook in de film. Hoe was het om samen met haar op de set te staan?
“Geweldig! Het grappigste is dat de filmmakers geen idee hadden dat DeyDey mijn vriendin is. Ze had al eerder auditie gedaan dan ik en was aangenomen. Het moment dat we samen op de bank lagen en het script voor het eerst lazen, vergeet ik nooit meer. Toen kwamen we erachter dat we in de film ook een koppel zijn. Bizar!”

Welke rol speel je?
“Ik ben Legend, een zakkenroller. Terwijl zijn (en mijn) vriendin straatshows weggeeft, steelt hij spullen van de toeschouwers. Uiteindelijk word ik gespot en gekozen om mee te dansen in de beste Europese danscrew.”

Hoe was de sfeer op de set?
“Heel gezellig. We werden afgebeuld, maar hadden vaak toch nog net genoeg energie over om met de hele groep ‘s avonds te stappen en leuke dingen te doen.”

Wat is het leukste dat je door Streetdance 2 hebt meegemaakt?
“Alleen al het feit dat ik in deze film mocht spelen, met de crew naar Rome, Berlijn, Londen en Parijs ben gereisd en heb ervaren hoe het is om op een set te staan. Dat was echt mijn grootste droom ooit.”

Hoe ben je eigenlijk het danswereldje ingerold?
“Het begon met een dansworkshop op mijn veertiende. Toen ik mijn VWO had afgerond, had ik de smaak zo te pakken dat ik me non-stop op dansen wilde richten. Inmiddels reis ik de hele wereld over en werk ik tijdens de grootste dansevents. Mijn grote droom? Een superheld in een film spelen, lijkt me wel wat.”