Start dancing, stop aids

Dansen = fun. En helemaal als je daarmee ook nog een goed doel steunt.

dance4life heeft een duidelijk doel: een wereld zonder aids. Voorlichting over safe sex is niet voor iedereen en overal vanzelfsprekend.

Daarom geeft de organisatie in meer dan twintig landen voorlichting aan jongeren. Op een bijzondere manier: met dans en muziek! 

Gelukkig staat dance4life er niet alleen voor. Girls en boys van middelbare scholen kwamen afgelopen weken in actie.

Met hun school zamelden ze geld in voor leeftijdsgenootjes in Afrika. En die goede actie moest gevierd worden! Dat gebeurde 1 december op Wereld Aids Dag in de HMH.

P-A-R-R-R-T-Y! Meer dan 5000 scholieren kwamen naar de HMH in Amsterdam. De beats van Eva Simons, de Partysquad en GirlsLoveDJ’s kregen elk voetje van de vloer. En bij B-Brave werd er flink gezwijmeld…

Behalve dansen in de main area was er nog veel meer te doen. In de photobooth kon je met je friends op de foto. Met speciale paint kon iedereen een coole gezichtsbeschildering krijgen. Awesome detail: het was glow in the dark-paint.

Een extra uitdaging was er voor de professionals op de dansvloer: dancing on rollerskates. Balanceren op wieltjes en tegelijkertijd een pirouette maken: lastig maar leuk!

Voor bezoekster Jette was het helemaal feest. Via een online wedstrijd won ze een wel heel smakelijke prijs… Zij won een Slam FM hottie, die de hele dag de wensen van haar en haar friends uitvoerde. Glaasje drinken, veters strikken, no problem!

Tijdens het event werd het eindbedrag voor dance4life  bekend gemaakt. De scholieren sprokkelden met hun acties samen €271.194 bij elkaar. Dat is bijna 3 ton! Goede reden om nog even extra hard te feesten.

Was jij er ook bij?