Bij Hyves, Kunstbende, Studio 5982, Fifteen, So PR

In de nieuwste CG! vind je de CG! Academy met daarin vijf topjobs, waar je maar al te graag een kijkje zou willen nemen… Het goede nieuws: jij kunt een stageweek winnen bij het bedrijf dat jou het meeste aanspreekt!

Hoe zou het zijn om als webredacteur bij Hyves te werken? Wat doe je als coördinator Ontwikkeling & Coaching bij Kunstbende? Welke skills moet je hebben om fotograaf te worden? Wat is het leukste aan kok zijn bij restaurant Fifteen? Welke opleiding heb je nodig om als accountmanager bij So PR aan de slag te gaan? Je leest het allemaal in de nieuwe CosmoGIRL!

Om een stage bij Hyves, So PR, Studio 5982, restaurant Fifteen of Kunstbende te winnen, moet je een opdracht maken en opsturen. Bij ieder bedrijf hoort een andere opdracht. Check hier de opdracht. Stuur ‘m op en wie weet win jij een supercoole stageweek!

In CG! lees je precies wat een webredacteur bij Hyves allemaal doet. Als je de stage wint, mag je ook meelopen met de communitymanagers en eventmanagers. Maar wat doen zij eigenlijk?

Community manager
Wat doet een community manager bij Hyves?
“Als community manager zorg je ervoor dat alle vragen die Hyves-leden hebben, worden beantwoord. Je bent er om vragen als ‘Hoe upload ik een foto?’ en ‘Ik word gepest via Hyves, wat moet ik doen?’ te beantwoorden. We hebben ook een speciale community manager die het aanspreekpunt is van BN’ers. In dat geval help je de BN’er met vragen als ‘Wat doe ik als er een nepprofiel van mij is aangemaakt?’ en ‘Hoe bereik ik de meeste fans?’. En je zorgt ervoor dat alle ongewenste content, als nare reacties of ongepaste filmpjes van de site blijven.”
Welke skills moet je hebben om dit werk te doen?
“-Je moet de website door en door kennen en op de meest gestelde vragen een antwoord hebben.
-Je vindt het leuk om iemand te helpen en iets voor een ander te betekenen.
-Je bent goed in het communiceren van de juiste oplossing, zodat iedereen het begrijpt.”
Wat is het leukste aan deze job?
“Je kunt echt iets betekenen voor mensen. En doordat je direct contact met ze hebt, word je vaak bedankt voor je goeie hulp.”
Wat is minder leuk aan deze baan?
“Dat je meerdere keren dezelfde vraag moet beantwoorden. Daarom moet je veel geduld hebben en het niet erg vinden als iemand een antwoord niet meteen begrijpt.”
Welke opleiding heb je nodig?
“Dat hangt helemaal af van je rol als community manager. Er zijn een aantal specifieke managers die alleen op een bepaald gebied vragen beantwoorden. Maar de meest geschikte algemene opleiding is Communicatie.”

Event manager
Wat doet een event manager bij Hyves?
“De event manager is eigenlijk de marketingmanager die ook de Hyves Huiskamerconcerten en events organiseert. Je onderhoudt het contact met verschillende platenlabels, managers en artiesten. De ene keer komt de vraag vanuit het label om een Hyves concert te organiseren, de andere keer komen we zelf met een interessante artiest.”
Welke skills moet je hebben om dit werk te doen?
“Je moet grote interesse hebben in entertainment: literatuur, muziek, cultuur en kunst. Goed kunnen organiseren is erg belangrijk: je bent verantwoordelijk voor de gastenlijst en de artiest. Verder moet je goed kunnen netwerken en het leuk vinden om contacten te leggen met iedereen uit dit wereldje. Zo kun je uiteindelijk de gaafste concerten organiseren.”
Wat is het leukste aan deze job?
“Je leert veel interessante mensen kennen en het is onwijs leuk om te beseffen dat je zelf een concert hebt geregeld. Als jouw interesse bij entertainment ligt, dan voelt het niet eens als werk. Verder word je uitgenodigd voor de coolste concerten en krijg je de nieuwste muziek als eerste.”
Wat is minder leuk aan deze baan?
“Je bent’s avonds en in het weekend vaak aan het werk. Dat moet je niet erg vinden.”
Welke opleiding heb je nodig?
“Eigenlijk is iedere marketingopleiding geschikt. Maar denk ook aan een opleiding als Media & Entertainment Management.”