Lauren loves Ed Westwick!

Lauren Kate, auteur van bestseller Fallen en het tweede deel Kwelling, was even in Amsterdam en CG!’s Kim mocht haar interviewen!

Hoe kwam je op het idee een vervolg te schrijven op Fallen?
“Na het derde hoofdstuk van het eerste deel wist ik dat ik de love storyvan Daniël en Luce niet in één boek kon vertellen. In overleg met mijn uitgever besloot ik vier delen te schrijven. Jullie hebben er dus nog twee te gaan!”

Cool, waardoor heb jij je voor deze serie laten inspireren?
“Ik hoorde tijdens een geschiedenisles iets over gevallen engelen die werden verbannen uit de hemel als ze verliefd werden op iemand uit de ‘normale’ wereld. Dit vond ik zo interessant dat ik er een heel verhaal omheen bedacht.”

Waardoor denk je dat het zo’n groot succes is?
“Juist door een magische fantasy world met de echte wereld te combineren, denk ik dat lezeressen zich toch met de hoofdpersonen en situaties kunnen identificeren. Het mooiste compliment wat ik krijg, is dat meiden zichzelf in Luce en haar problemen met Cam en Daniël herkennen. Zo bijzonder!”

Krijg je veel reacties?
“Zeker! Via Twitter en Facebook stroomt het binnen, maar ook als ik signeersessies doe. Daardoor heb ik een keer een heel bijzonder meisje van een jaar of twaalf ontmoet. Ik las een stukje uit Fallen voor. Het meisje stapte na afloop op me af en vroeg: “Lauren, denk je dat liefde die zo mooi is als in jou boek ook echt bestaat?”. Ik vond het heel bijzonder dat ze precies voelde hoe speciaal het verhaal is.”

Klopt het dat Fallen binnenkort op het witte doek verschijnt?
“De filmrechten zijn op de dag dat het boek verscheen meteen door Disney gekocht. Zij zijn nu druk bezig het script te schrijven. Als ik het voor het zeggen zou hebben, wordt Luce gespeeld door Lucy Hale. En Cam door Ed Westwick. Alleen voor Daniël heb ik nog geen idee.”

Heb je nog tips voor Cosmogirls die ook graag willen schrijven?
Zeker!
-Let op alles wat er om je heen gebeurt. Nieuwsgierigheid wordt beloond. Als ik in een restaurant zit te eten of ergens in een park chil, luister ik af en toe onopvallend mee met de gesprekken van anderen. Hierdoor raak je ontzettend geïnspireerd. Neem dus ook altijd en overal een notitieboekje en pen mee.
-’s Nachts mag een notitieblok naast je bed ook niet ontbreken: vaak in mijn dromen of juist net als ik even niet met mijn boek bezig ben, kom ik uit het niets op de meest geweldige ideeën.
-Maak je boek af. Ontzettend veel goede verhalen worden uiteindelijk niet gepubliceerd, omdat de schrijver het te lastig vindt om het af te maken. Zonde! Als je het niet afmaakt, weet je ook nooit of het een succes kan worden.

Lauren liet nog een speciale boodschap voor jullie achter voor ze verder ging met haar tour door Europa om Kwelling te promoten:

Benieuwd naar Kwelling? We geven 4 gesigneerde exemplaren weg. Klik hier om kans te maken.