Iris: ‘De Neo-hippie trend vind ik helemaal te gek!’

Wat zijn de favoriete voorjaarstrends van de CG!-redactie? Vanaf nu zie je elke week één iemand van de redactie die jou alles vertelt over haar favo fashiontrend. En wat zijn de bijbehorende must-have items en styling tips?

Deze week is CG!'s Iris, chef mode & beauty, aan het woord. De neo-hippie trend is haar favo voorjaarstrend: ‘Deze trend vind ik ideaal voor het voorjaar en de zomer. Het heeft een vintage en boho feeling waar ik heel blij van word!’

Fashion items die bij de trend horen zijn bijvoorbeeld: grote chunky ringen, fedora-hoedjes, maxirokken, grote verenoorbellen, veel zilveren sieraden, losvallende topjes, poncho’s, sandaaltjes, kimono’s en grote zonnebrillen.

Shop een paar favorieten hieronder!

Hemdje – H&M – €9,95
Kimono – New Look – €34,99
Zonnebril – New Look – €7,99
Sandaaltjes – Forever 21 – €19,90
Grote ring – Topshop – €8,-
Hoed – ASOS – €29,-
Maxi rok – New Look – €22,99
Oorbellen – New Look – €3,99
Set kleine ringen – Topshop – €16,

Iris: 'Tijdens mijn vakantie ben ik ten huwelijk gevraagd door mijn vriend. I'm super excited!! Ik weet zeker dat ik ga trouwen in een vintage jurk, maar wel met een paar designer killer heels eronder!'

Wat Iris haar musthave items?

Een mooie leren rugtas én vintage cowboy laarzen.

(Allebei van Kiboots)

Hoe kun je deze trend het beste stylen?

Tip 1: Mix verschillende materialen met elkaar in één outfit. Combineer bijvoorbeeld een katoenen shortje met een grote gehaakte trui. Draag er kleine sieraden bij, zoals veel verschillende ringetjes om het af te maken. Zo creeër je contrasten in je outfit!

Tip 2: Ik hou ervan om veel oversized items met elkaar te combineren. Dit kan er alleen wel voor zorgen dat je outfit misschien een beetje ouderwets en 'soepig' wordt. Dit voorkom je door bijvoorbeeld je maxi rok te combineren met een sporty top!

Tip 3: Zorg ervoor dat de sieraden die je draagt mooi glimmen. Je outfit krijgt hierdoor een glamour gevoel.

Waar shop je deze trend?

Het liefste shop ik items voor de neo-hippie trend in vintage winkels, bijvoorbeeld Kaufhaus en Laura Dols in Amsterdam. Maar ook bij budget winkels als New Look kun je goed slagen voor de boho trend!

Welke beauty tips passen bij de trend?

Draag je haar un-done. Dit wil zeggen: alsof het lijkt dat je net uit je bed komt. Warrig met een klitje hier en daar. Qua nagellak draagt Iris het liefste een turquoise kleurtje, lekker fris voor het voorjaar.