Meet Chanan!

Huh? Heeft beauty blogger Noëlla een nieuw kapsel? Dit is toch niet fashion blogger Marloes? Dat zie je goed. Ik ben Chanan, de enige, echte, nieuwe food blogger van CosmoGIRL!

Vanaf vandaag lees je elke vrijdag mijn blog op Cosmogirl.nl

Wat je kunt verwachten? Lekkere recepten! En niet alleen maar dikke, vette taarten (oké, vandaag wel, maar ik moet goed beginnen). Ook gezonde recepten, smoothies, hapjes en nog veel meer!

 

You name it, I'll make it. Dat heeft grenzen natuurlijk… 😉

In mijn blogs laat ik in stappen zien hoe jij de recepten makkelijk kunt maken. Want in iedereen schuilt een keukenprinses. Ja, ook in jou!

Oké. Nu to the point. Mijn aller, allereerste recept voor CosmoGIRL! moet natuurlijk een knaller zijn. Het ziet er moeilijker uit dan het is, maar het is goed te doen. Want we gaan een… REGENBOOGTAART maken!

Wat heb je nodig?

Verder heb je ook een mixer, beslagkom, vijf kleinere kommetjes en minstens één springvorm nodig. 

[1] Zet alle ingrediënten klaar, zo zie je meteen of je wel alles hebt. Het zou zonde zijn als de taart mislukt, omdat je net 50 gram te weinig boter hebt.

[2] Verwarm de oven voor: op de zijkant van de verpakking staat de temperatuur. Bedek de springvorm vast met bakpapier en vet de randen in met boter.

[3] Maak het biscuitbeslag. Hier heb je 8 eieren en 100 ml melk voor nodig. Doe de twee pakken biscuitmix, de eieren en de melk in een beslagkom en mix het geheel met de mixer goed door elkaar. Klop het daarna op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over drie kommen. Probeer dit in ongeveer gelijke delen te doen, dan wordt je taart straks het mooist!

 

[4] Maak nu de botercrème. Daar heb je één zakje 'Mix voor botercrème' voor nodig, 100 gram zachte boter en 125 ml melk. Klop de zachte boter luchtig zonder klontjes. Voeg dan de melk en de mix toe en mix het tot een luchtig geheel. Door met een lepel nog even langs de randjes te gaan, weet je zeker dat er geen stukjes boter achterblijven. Verdeel de botercrème daarna over twee kommen.

 

[5] Yay! Nu mag je het beslag en de botercrème een kleurtje geven. Kneed de kleurstofstiften een minuut lang voor een beter resultaat. Je kunt de kleurstof gewoon met een lepel door het beslag heen roeren… En voilà!

 

 

[6] Bak de drie kleuren beslag één voor één. Giet het beslag in de springvorm en zet het voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen. Kijk eens hoe cool dat eruit ziet!

 

[7] Doe de blauwe biscuitbodem in een schone, met bakpapier bedekte, springvorm. Verdeel over deze blauwe bodem de gele botercrème. Leg de roze bodem hier weer bovenop en druk het zacht aan. Verdeel de blauwe botercrème weer over deze bodem en sluit af met de gele bodem. Kijk, dat begint al ergens op te lijken! 🙂

[8] Nu ga je de taart nóg mooier maken. Maak hiervoor nog een zakje botercrème net zoals ik bij stap 4 heb uitgelegd. Bestrijk de taart helemaal met deze crème. Tip: Gebruik een nat mes om de taart glad te krijgen!

[9] En dan… de finishing touch! Leg de M&M's in een rondje op de taart zoals je op de foto ziet. Als je een ander patroon leuker vindt, mag dat natuurlijk ook.

[10] Wauw! De binnenkant is supermooi. Deze regenboogtaart is niet alleen leuk om naar te kijken, maar hij is ook heel lekker! Laat mij jouw foto's via Instagram of Twitter zien door de hastag #CGregenboogtaart te gebruiken.

Veel bakplezier en tot volgende week!

Liefs,
Chanan

P.S.: Heb jij ergens iets cools gezien en wil je supergraag weten hoe je dat moet maken? Let me know! Laat een reactie achter of stuur mij een berichtje op Twitter of Instagram (@chananfoppen).