CG!’s Muriël interviewde de designer, lees het hier! 🙂

Wauw! Cheap Monday heeft een collectie brillen en zonnebrillen ontworpen voor Specsavers. And guess what? CG! mocht de designer (rechts op de foto), Mia Aadlen Stølen uit Noorwegen, interviewen!

Sinds wanneer heb je interesse in mode?
Forever. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in fashion. Ik kom uit een modefamilie, dus het is bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn familie heeft me aangemoedigd om te werken in fashion en ze zeiden altijd dat ik mijn dromen moest najagen!

Je hebt ook een streetstyle blog. Hoe ben je die begonnen?
Toen ik mijn blog startte, woonde ik in Parijs. Ik raakte erg geïnspireerd tijdens Parijs Fashion Week door alle mooie, fashionable mensen om mij heen. Ik had mijn camera bij me en ben toen begonnen met foto's maken. Na een tijd had ik een héleboel foto's en wilde ik ze ergens plaatsen. Dat was het begin van mijn blog.

Wat is het coolste dat je tot nu toe hebt gedaan als een designer?
Ik kan niet één ding noemen wat ik het coolst vind. I just love my job! Het is amazing om elke dag te mogen doen wat je het liefste doet!

Mia: 'Fashion is altijd het middelpunt en daarom is het onwijs leuk om ermee te werken!'

Hoe vond je het om een collectie te ontwerpen voor Specsavers?
It was a lot of fun! Met een heel team stapten we een traject in waarbij we een concept vertaalden naar echte designs. Het was fantastisch om in een designteam te werken, maar soms hadden we wel hevige discussies!

Wat is het kenmerk van de collectie?
Al onze brillen en zonnebrillen zijn gemaakt met een matte finish. Wij noemen dat 'crude'. Cheap Monday is oorspronkelijk een jeansmerk, daarom wilden wij een collectie ontwerpen die afgeleid is van jeans. Spijkerbroeken zijn ruw en nooit hetzelfde, onze brillen en zonnebrillen zijn dat ook. Ze zijn ruig en edgy, dat is onze 'signature look'! 

Mia: 'Als de moeder van de persoon die een Cheap Monday bril wil kopen de bril ook mooi vindt, dan hebben we een fout gemaakt. Haha!'

Wat is jouw favoriet uit de collectie?
Er zijn er zo veel! Maar ik vind bijvoorbeeld de oranje heel mooi. De kleur is echt te gek! Ik zou deze dragen wanneer ik er professioneel uit wil zien.

En deze is ook supermooi! Hij is iets groter en zorgt ervoor dat je meer attitude hebt. Je kunt met deze bril laten zien dat je zelfverzekerd bent.

Mijn favoriete zonnebril is deze. Lekker groot en chunky. Deze is er in het bruin en groen.

Wat is jouw favoriete trend voor het nieuwe seizoen?
Ik vind de unisex look te gek. Ik draag bijvoorbeeld vaak mijn boyfriend's jeans of t-shirts. Ook in de brillen collectie zie je dit terug. De meeste brillen kunnen gedragen worden door jongens en meisjes.

En voor onze Cosmogirls: welke kwaliteiten heb je nodig om in de mode industrie te overleven?
Wees nieuwsgierig, gemotiveerd en never take no for an answer! De fashion-wereld is een harde wereld. Veel jonge mensen willen werken in de mode, dus je moet je kunnen onderscheiden van de rest om op te vallen!

Tip: wees open-minded en probeer te leren van ieder persoon die je ontmoet!

Tot slot: Hoe zie je de toekomst?
Ik probeer nooit te veel te denken aan de toekomst. Het is erg belangrijk om te leven in het moment en ik ben ontzettend blij waar ik nu ben. Ik zie wel wat er in de toekomst op mijn pad komt. Live in the moment, that's whats important!

 

Je kunt alle brillen bekijken & shoppen op de website van Specsavers