Mee eens?

Je kunt je toch niet voorstellen dat jouw favo food er niet meer is?! Dat het op zou zijn, verdwenen, zeldzaam of ineens onbetaalbaar.

We love this food so much, dat een eerbetoon aan ons lievelingsvoedsel niet meer dan logisch is.

1. Als je aan comfort food denkt, denk je al snel aan pizza of pasta. Na een vermoeiende dag thuiskomen is aanvallen op die delicious pizza, een bord pasta carbonara of bolognese the best. Wat moeten we zonder Italian food?

2. Er zijn geen lekkerdere koekjes dan Oreo koekjes. Het is superhandig dat er meer en meer recepten komen waarin deze delicious koekjes verwerkt worden. Ja, wij willen graag Oreo ijs. En Orea taart. En Oreo browniesYummie

3. Deze twee vrienden staan altijd voor je klaar: ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds, ’s nachts. Het maakt ze echt niks uit. Zelfs als er niemand anders is, zijn zij ervoor je: Ben & Jerry. 

4. De perfecte snack voor een girls night? Nacho’s natuurlijk! Het liefst warm uit de oven met een goeie laag kaas er overheen. Bakje guacemole erbij. Meer hebben jullie niet nodig.

5. Je steun en toeverlaat. Je grote liefde. Je troost in moeilijke tijden of je vreugde in de goeie. Chocola is onmisbaar.

6. Patat (frikadellen, kroketten, kaassoufflés, bitterballen en eigenlijk vrijwel alles dat je in de frituur kunt gooien): we love u!

7. Kaas is heerlijk en je kan het op talloze manieren eten. Een bord spaghetti bolognese zonder geraspte kaas? Ondenkbaar! Wat is een ceasar salad zonder Parmezaanse kaas? Inderdaad: waardeloos. En een toastje zonder brie? Een groot gemis.

8. De ideale traktatie op een verjaardag of het perfecte toetje als je uit eten gaat: cheesecake. Waar zou je dat door kunnen vervangen? Een vlaflip? Een bakje yoghurt met een scheutje honing? No way. Cheesecake, please never ever leave us!

9. Onze favo snoepjes zijn en blijven natuurlijk biggetjes. Zoet, roze en supercute. Het probleem: als je er één hebt gehad, wil je er altijd meer. Maar liever dat, dan een definitief afscheid.

10. De meest handige snack om in je la te hebben liggen? Instant noodles. Zo gemaakt en altijd lekker. 

Fotografie: Nick Onken.