die stiekem best leuk zijn

Hoeveel 1 april grappen heb jij inmiddels al gemaakt? Met alleen 'Hee, je veter zit los' kom je natuurlijk niet meer weg. De leukste pranks

1. Maak een screenshot van het bureaublad op de computer of laptop van je vader (of een ander slachtoffer) en verwijder vervolgens alle snelkoppelingen. Hoe komt het nou dat hij niks aan kan klikken?

2. En als je dan toch bezig bent op de computer, stel deze site in als startpagina. OMG, degene die je nu in de maling neemt wordt helemaal gek

3. Oh en met die computer kunnen we nog wel eventjes doorgaan hoor. Blokkeer ook meteen de muis. Dat doe je door met plakband en papier het scangedeelte af te plakken. Helemaal leuk als je dat doet met een gekke selfie ;-).

4. Plak een briefje op de auto van één van je vriendinnen of één van je ouders. Daarop schrijf je dat je je excuses aanbiedt voor de aangerichte schade aan de auto, dat je de schade graag vergoed maar je vergeet je nummer eronder te zetten. Dat er niks aan de hand is, daar moeten ze zelf maar achter komen.

5. Verstop een speelgoedslang, -spin of -insect ergens in huis. De eerlijke vinder schrikt zich helemaal kapot als hij of zij 'm vindt in de voorraadkast, tussen de groenten of in de binnenkant van de lampenkap (mooi effect: de spooky schaduw als de lamp aangaat). 

6. Hmm, hoe yummie zijn oreo-koekjes? Maar niet meer als je die lekkere witte laag vervangt door tandpasta. Blegh! Toch zie je het verschil nauwelijks als je voorzichtig te werk gaat. Zal degene die zijn of haar tanden erin zit blij kijken?

Fotografie: Jason Todd.