Heb je nog inspiratie nodig voor het weekend?

Het is tijd voor something fun, maar je portemonnee stroomt niet over met geld. No panic, er zijn genoeg leuke en goedkope of zelfs gratis uitjes.

1. Kokkerellen kost je weinig (en misschien met behulp van moeders voorraadkast zelfs helemaal niks). Maak je favo sweet treats: cupcakes, taart, koekjes. Meer in the mood voor iets hartigs? Maak wraphapjes en bijvoorbeeld een salade. Dit laatste kun je meenemen naar het strand of bos voor een heerlijke picknick.

2. Trek je skates uit de kast. Het is niet alleen een goeie workout. Het is ook ontzettend leuk. Shorts en een shirtje aan en je wordt nog bruin ook. Het is ook leuk om een dag te gaan fietsen. Hoe trots ben je als je naar een stad 30 kilometer verder bent gefietst? En je kunt altijd weer met de trein terug ;-).

3. Organiseer een film- of seriemarathon met je vriendinnen bij jou thuis. Er is vast wel iemand die alle dvd’s heeft en anders kunnen jullie ze misschien ergens lenen? In het ergste geval moet je langs de videotheek. Popcorn, thee en maskertjes moeten nog ingeslagen worden, maar verder hebben jullie helemaal niks meer nodig.

4. Ga eens naar het Eye Film Instituut Amsterdam. Het is een prachtig gebouw met tentoonstellingen en een bioscoop. Voor de films moet je betalen, maar daarnaast is het vrije entree. Sowieso leuk om een keer een kijkje te nemen, toch?

5. We all love shopping! Maar het wordt lastig shoppen als je nauwelijks geld te besteden hebt. Of valt dat eigenlijk toch wel mee? Ga op vintagejacht. Grote kans dat je in een winkeltje met tweedehands kleding hartstikke leuke items vindt voor een prikkie. Ga eens naar de kringloop. Misschien zie je een mooi kastje in je kamer die je voor een paar eurootjes op de kop slaat. It’s definitely worth a try. Oh, en probeer een keer de IJhallen. Als er niks voor je bij zit op de grootste vlooienmarkt van Europa, dan weten wij het ook niet meer.

6. Pyjamaparty! Helemaal gratis en totally fun. Je kan beginnen met de film- of seriemarathon (zie 3), maar je kunt het ook over een andere boeg gooien. Vermaak je met Doen, durf of de waarheid. Speel Twister. Vertel elkaar spookverhalen. Als je genoeg candy hebt en eventueel de benodigde beautyspulletjes, dan hoeven jullie je echt niet te vervelen.

7. Wil je toch echt uit eten of naar een pretpark? Hou dan Groupon en Vakantieveilingen in de gaten. Daar komen soms hartstikke leuke tripjes langs die echt niet veel geld hoeven te kosten. Kijk wel uit bij Vakantieveilingen dat je daar, in het enthousiasme van het bieden, niet ineens te veel geld betaalt. 

Fotografie: Cheyenne Ellis.