All the single ladies put your hands up!

Je hebt het idee dat je wereld instort. Hoe moet je verder nu je gedumpt bent door je lover? Je sluit je het liefst op in je kamer, snottert alle tissues vol en propt je vol met chocolade (ook al heb je eigenlijk helemaal geen honger). Het is nu een schrale troost, maar er zijn plenty voordelen aan het niet hebben van een BF.

1. Je hoeft geen rekening meer met hem te houden. Jullie hoeven geen planningen naast elkaar te leggen om te bepalen wanneer jullie elkaar precies zien. Als jij uit wilt dan ga je uit en als je je vriendinnen wilt zien dan spreek je met hen af.

2. In een relatie moet je altijd compromissen sluiten. Ha, dat hoef jij dus mooi niet! Wie had het over actiefilms?! Vanavond worden het chick flicks. Hij wilde altijd zoute popcorn. No doubt, vanaf nu ga jij weer altijd voor de zoete variant.

3. Dat jij toevallig erg van knoflook houdt is geen probleem meer. Vanavond hoef jij niet met iemand te zoenen, dus kom maar door met die aioli. Yum!

4. Bioscoopjes, tripjes en cadeautjes voor hem en zijn familie. Twee keer sinterkerstennieuw vieren, wie heeft dat bedacht?! Jep, dat deed pijn in je fashionable portemonnee. Nu bespaar je een hoop geld. Dat wordt dus weer lekker shoppen met je vriendinnen.

5. Elke keer je benen scheren. Jij weet wel leukere bezigheden. Gelukkig hoef je dat nu alleen te doen als je naar het strand of het zwembad gaat. Of als je in een sexy shortje of jurkje de deur uitgaat natuurlijk. Een weekendje thuis op de bank chillen? Dat kan ongeschoren, zonder make-up en met een knot op je hoofd. Heerlijk!

6. Slepen met je spullen van zijn huis naar het jouwe en andersom. Leuk hoor, al die logeerpartijtjes, maar dat al je spullen weer geordend in je eigen kamer liggen is wel heel fijn. Geen kleding of sieraden die ineens bij hem blijken te liggen als je ze wilt dragen. Handig!

7. Hier moet je natuurlijk niet meteen aandenken, maar je mag weer flirten met elke knappe jongen die je op straat ziet lopen. Voorheen mocht je alleen kijken en ook dat vond 'ie niet zo leuk als hij erbij was. The world is yours!

8. Jouw vrijgezellige besties zijn stiekem way to happy. Jij kan weer mee boys spotten, dansen en sjansen. Oei, als dat maar goed gaat ;-).

Fotografie: Joshua Pestka/Studio D.