Dokter, ik heb last van SOG!

Studie ontwijkend gedrag. Een vervelend kwaaltje waar je maar lastig van af kunt komen en dat grote gevolgen met zich meedraagt. Denk jij ook dat je hier last van hebt? Check het met dit lijstje: 

1. Je studieboek ligt voor je, net zoals een markeerstift en een notitieblok. En je verzameling post-it’s, washi-tape, glitterstiften en gelpennen in alle kleuren van de regenboog. Je boek is nog ongebruikt, de rest niet… 

2. Je bent supergefocust. Op de tv,  je hond of kat, de koelkast, je sleutelbos, de vaas, de vloer, je tube handcrème, je mobieltje, je poster van One Direction…

3. Je gedachten zouden moeten zijn bij ‘de ethische grondslagen van het Italiaanse strafrecht’ of ‘de toepassingsmethoden van de stelling van Pythagoras’. Maar dat zijn ze niet. Allesbehalve zelfs. 

4. Je ruimt geheel uit eigen wil je kamer op, stofzuigt het hele huis en loopt drie rondjes met de hond. Studeren doe je na deze belangrijke, niet uit te stellen klussen. En zo leer je dat je sinds 2008 vermiste sok met Assepoesterprint gewoon onder je bed ligt.

5. Steeds check je cruciale feiten op internet. De naam van de nieuwe vriend van Ariana Grande, de nieuwkomer van de cast van The Vampire Diaries, nieuwe make-uplijn MAC…

6. Je ‘verstopt’ tijdschriften onder het studiemateriaal. Wat Saturnus deze maand voor jou in petto heeft is ook héél leerzaam.

7. Door de kamer schalt het nieuwe nummer van Charli XCX en jij zingt heel hard mee. Muziek stimuleert het leren, toch?

8. Kauwen stimuleert het denkproces ook. Daarom kaan jij een zak Nibbits weg. En winegums. En wat M&M’s. Oeps, vetvlekken in je economieboek…

9. Je appt je best friend of zij de Duitse naamvallen al onder de knie heeft. Vervolgens discussiëren jullie ineens over die leuke jongen bij de koffiezaak. 

10. Je bent je bewust van de gevolgen van SOG. Een nutteloos gevoel, stress, kans op een slecht cijfer… Maarre, ik ga echt leren hoor. Na Awkward! 

 

Fotografie: Nick Onken