Yummy in your tummy!

Yes, nog heel even en dan heb je weekend! Dat moet gevierd worden. Daar is deze cheesecake met frambozen en witte chocola perfect voor!

Ingrediënten?
– 100 gram verkruimelde chocoladebiscuit
– 3 eetlepels basterdsuiker
– 50 gram gesmolten boter
– 280 gram diepvriesframbozen
– 2 eetlepels rietsuiker
– 2 theelepels maïzena
– 125 ml water
– 360 gram witte chocolade
– 120 ml slagroom
– 3 pakjes roomkaas
– 100 gram rietsuiker
– 3 eieren
– 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je de cheesecake?
1. Pak een middelgrote kom en doe daar de verkuimelde koek, 3 eetlepels suiker en gesmolten boter in. Meng dit met elkaar. Doe dit mengsel op de bodem van een springvorm (doorsnede van 23 cm).
2. Breng in een pan de frambozen, 2 eetlepels suiker, maïzena en water aan de kook. Laat dit 5 minuten lang koken totdat de saus is ingedikt. Pak een vergiet en giet de saus daarin zodat de zaadjes van de frambozen achterblijven. 
3. Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg al roerend de slagroom daaraantoe totdat het een gladde saus wordt.
4. Klop in een grote kom de roomkaas en 100 gram suiker tot een gladde massa. Klop ook de eieren er één voor één doorheen. Vermeng dit met de vanille en gesmolten chocolade. 
5. Verdeel de helft van dit mengsel over de koekbodem. Neem dan de frambozensaus en verdeel 3 eetlepels over deze laag. Doe vervolgens de rest van het chocolade mengsel op de taart en als bovenste laag nog eens 3 eetlepels frambozensaus. Strijk de bovenste laag netjes.
6. Bak dit nu in de oven voor 55-60 minuten tot de vulling stevig is. Laat hem daarna afkoelen en dek hem af met keukenfolie. Verwijder hem vervolgens uit de bakvorm en laat hem 8 uur in de koelkast staan. 

Tip: doe een beetje frambozensaus over de taart als je hem gaat opeten!

Klaar en eet smakelijk!