vanille, kaneel, dadels en noten!

Yummy, yummy, in your tummy!

Ben jij binnenkort jarig en wil je daarom een lekkere taart bakken? Deze is delicious.

Het recept? Check ’m hier:

Wat heb je nodig?
– 200 gram verse dadels
– 200 gram cashewnoten ongezouten
– een halve theelepel zout
– 400 gram roomkaas (MonChou)
– 1 vanillestokje
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 100 gram lichte basterdsuiker
– 200 ml slagroom
– 1 theelepel cacaopoeder

Hoe maak je het?

1.Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze met de cashewnoten en het zout in de kom van de keukenmachine. Maal dit fijn. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet het even weg in de koelkast.

2. Klop de roomkaas in een kom los met een mixer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg het merg toe aan de MonChou. Doe de kaneel en de basterdsuiker erbij en klop dit tot een egaal mengsel.

3. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door de roomkaas. Schep het mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel. Laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

4. Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring van de springvorm. Knip 5 stroken bakpapier van 3 cm breed. Leg ze 3 cm uit elkaar op de taart. Bestuif de taart met behulp van een zeef met een dun laagje cacao en verwijder voorzichtig de stroken. Zo ontstaat het mooie streeppatroon.

Eetsmakelijk!