Girls helpen girls!

Dat wij naar school kunnen en goede gezondheidszorg hebben, daar denken we niet eens over na. Maar niet voor ieder meisje op deze wereld is dit weg gelegd. Daarom heeft modemerk Gucci Chime For Change opgezet!

 

Met deze campagne helpt Gucci meiden aan onderwijs, gezondheidszorg en de rechten die ze nodig hebben, zodat alle vrouwen in de wereld samen een sterk team vormen.

 

In Londen wordt de campagne aanstaande zaterdag 1 juni gelanceerd met een giga concert gehost door niemand minder dan Beyoncé! Queen B is één van de ambassadeurs van Chime For Change.

 

 

 

Beyoncé: 'Meiden moeten al vroeg weten dat ze sterk zijn en alles kunnen doen en worden wat ze wensen. Het is aan ons om dit voor iedere vrouw in de wereld mogelijk te maken.'

 

Hoe help jij mee? Lees de verhalen van deze girls en laat je inspireren.

 

 

Talie Leman (18) oprichter van RandomKid: een organisatie die projecten opzet en inmiddels 12 miljoen mensen over de hele wereld heeft geholen. En auteur van het boek A Random Book About The Power Of ANYone.

Talia: 'Ken je het gevoel dat je iets op tv ziet en meteen wil helpen? Zo is dit voor mij allemaal begonnen. Ik zag op 2005 de verschrikkelijke beelden van orkaan Katrina op tv en dacht: Wat kan ik doen? Ik startte een trick or treat-campagne en vroeg kinderen geen snoep maar munten te verzamelen. The Today Show hoorde van mijn idee, besteedde er ook aandacht aan en uiteindelijk haalde ik meer dan 10 miljoen dollar op. Dat was een goede motivatie om RandomKid op te richten. Een non-profit organisatie die mensen de power geeft om daadwerkelijk de wereld te veranderen op de manier die zij voor ogen hebben. Zo heb ik een project opgezet om geld te verzamelen voor het opzetten van een school in Cambodja. Het gaf het beste gevoel ooit dat ik, een random girl uit Iowa, deze kids onderwijs kan geven. Dat is het mooie van jong zijn: we weten niet wat onmogelijk is en daardoor is alles mogelijk.'

 

 

Ainee Fatima (22), dichter, blogger en activist voor Generation Change, een initiatief van de Amerikaanse overheid dat jonge moslim leiders helpt om vooroordelen tegen te gaan.

Ainee: 'Misschien is het jou ooit overkomen, de ene dag weet je wie je bent en de volgende dag wil je alles veranderen. Voor mij kwam dat moment toen ik op de middelbare school zat in Chicago. Ik werd er gek van om als stereotype moslima gezien te worden. Daarom stopte ik met het dragen van mijn hoofddoek, om meer bij de rest te horen. Toen gebeurde er iets: ik werd stil en verlegen. Tot ik mezelf aanmeldde voor het School Slam Poetry Team. Ik voelde me vrij om eerlijk te zijn over de druk die ik voelde tussen mijn geloof en het feit dat ik ook een Amerikaans meisje ben. Zoals de jongen op wie ik een crush had en waarmee mijn ouders het nooit eens zouden zijn. Door mijn gedichten voor te dragen, voelde ik me populair en al snel wilde ik niet meer dat verlegen meisje op de achtergrond zijn. Ik begon mijn hijab weer te dragen. Het herinnerde me aan het feit dat ik de vrijheid heb om mijn mening te geven, terwijl zoveel meisjes dit niet mogen. Ik startte een blog waar ik misvattingen over moslim meisjes tegenga. Ik krijg bijvoorbeeld vaak de vraag waar ik mijn kleding koop: gewoon bij Forever 21! Er zijn nog steeds vooroordelen, maar dat betekent alleen maar dat ik nog luider moet praten!'

 

 

 

 

 

Morgan Fisher (20), oprichter van Bands that JAM for Africa, een organisatie die concerten organiseert in Amerika, waarvan de opbrengsten naar arme kinderen in Afrika gaan.

Morgan: 'Ik schilderde een paar jaar geleden een mooie lucht boven mijn bed en droomde ervan het verschil te maken, ergens ver weg. Misschien omdat ik ver wilde reizen. Ik hoorde niet echt ergens bij. Tot ik geïnteresseerd raakte in muziek en alles veranderde. Ik werd vrienden met andere rockers en probeerde te bedenken hoe we onze muziek nog meer betekenis konden geven dan alleen als een soundtrack voor onze hangouts. Op een dag wist ik het: we konden een concert opzetten en de opbrengsten gebruiken voor arme kids in Afrika. Voor Afrika kreeg ik interesse nadat ik een man had ontmoet die me vertelde over de armoede die hij daar zag toen hij in een Afrikaans dorp woonde. Tot nu toe heb ik acht concerten georganiseerd en genoeg geld opgehaald om zo'n 3000 kinderen onderwijs en voedsel te geven. Ik kan me niet voorstellen iets anders te doen. Zoals de lyrics van mijn favoriete liedje zeggen: 'All that you give continues to live. This is bigger than you. This is better.'

 

Meer inspirerende verhalen en informatie vind je op Chime For Change

 

Hoe zou jij girls over de hele wereld willen helpen? Of doe je dit al? Let us know. Laat je reactie hieronder achter. Nog niet ingelogd? Dat kan hier.