Yummy in your tummy!

Deze taart ziet er delicious uit. Check het recept en maak 'm zelf! 

Wat heb je nodig?
– 275 gram pure chocolade in kleine stukjes
– 200 gram roomboter
– 7 eieren gesplitst
– 2,5 eetlepel gezeefd cacaopoeder
– 150 gram kristalsuiker
– 1 sinaasappel
– 150 gram bosbessenjam
– 1 kaneelstokje
– 1 doosje bosbessen

Hoe maak je de taart?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de chocolade en boter in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water. Zorg dat de pan het water niet raakt en laat het smelten. Roer het af en toe door. Haal de kom er vanaf en roer het goed door zodat het mengsel wat afkoelt.

3. Roer er vervolgens de eidooiers doorheen. En klopt er met een garde de cacao en de helft van de suiker door.

4. Rasp de schil van een sinaasappel boven het mengsel.

5. Klop in een kom de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe tot het schuim gaat pieken en glansen. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de chocolademassa.

6. Schep de massa in de taartvorm en bak de taart in 20-25 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.

7. Breng de jam, het kaneelstokje en de bosbessen met 1 eetlepel water aan de kook.

8. Snijd de taart in punten en verdeel deze over de borden. Schep de bosbessensaus erover.

Eet smakelijk!