Karamel en zeezout!

Heb je een middagje niks te doen?

Bak deze delicious chocotaartjes! 🙂

Check het recept hier:

Wat heb je nodig?
– 397 gram gecondenseerde melk (blikje)
– 15 gram cacaopoeder
– 130 gram bloem
– 40 gram poedersuiker
– 1 ei
– een halve theelepel zout
– 85 gram koude boter
– 150 gram pure chocolade
– 1 eetlepel zeezout
Overig:
– bakpapier
– 6 taartvormpjes (doorsnede 8 cm)
– Rijst

Hoe maak je het?

1. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan water en breng het aan de kook. Laat 3 uur koken, vul regelmatig het water bij. Neem na 3 uur het blikje uit het water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Zeef de cacao, bloem en poedersuiker boven een kom. Splits het ei. Doe de eidooier en het zout bij de droge ingrediënten. Het eiwit wordt niet gebruikt.

3. Snijd de boter in blokjes en doe dit in de kom. Kneed het geheel tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.

4.Neem het deeg uit de koelkast en kneed het even door. Rol het uit tot een lap van een halve centimeter dik. Vet de taartvormpjes in. Scheur stukjes van de deeglap en bekleed vormpjes ermee. Duw vooral goed aan bij de randen.

5. Knip 6 rondjes van bakpapier en leg ze in de met deeg beklede vormpjes. Vul met rijst, zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken. Bak de taartjes voor ongeveer 8 minuten in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met de rijst en bak ze daarna nog 2 minuten. Laat de bodems helemaal afkoelen in de vormpjes.

6. Breek of hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat het rustig smelten.

7. Open het blikje gecondenseerde melk. De melk is veranderd in karamel. Haal de taartbodems uit de vormpjes. Verdeel de karamel over de taartjes en bestrooi met wat zeezout.

8. Schenk de chocolade erover en bestrooi elk taartke met nog een paar korrels zeezout.