Lekker, lekker!

Ook zo gek op chocolate chip cookies? Maak ze zelf! Check het recept hieronder:

Veel bakplezier! 😉

Wat heb je nodig?
– 250 gram bloem
– halve theelepel baksoda
– halve theelepel zout
– 170 gram ongezouten, gesmolten boter
– 200 gram bruine basterdsuiker
– 100 gram suiker
– 1 eetlepel vanille-extract
– 1 ei
– 1 eidooier
– 325 gram chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)

Hoe maak je ze?
1.Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakplaat in of bedek het met bakpapier.
2. Zeef de bloem, baksoda en zout boven een kom en roer het door elkaar. Zet dat even weg.
3. Roer de gesmolten boter, bruine suiker en suyiker in een middelgrote kom goed door elkaar. Klop het vanille-extract, ei en eigeel erdoor tot een licht en romig mengsel. Voeg het bloemmengsel hier aan toe en roer het goed door elkaar. Roer de stukjes chocola erdoor met een pollepel. 
4. Schep hoopjes deeg op de bakplaat (gebruik voor ieder koekje ongeveer 4 eetlepels deeg) op ongeveer 8 centimeter afstand.
5. Bak de koekjes 15 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randjes licht verkleurd zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om ze nog beter te laten afkoelen.

Klaar!