Check hier het heerlijke recept!

Hmmm, deze taart ziet er de-li-cious uit! ūüôā

Check het recept hier:

Wat heb je nodig?
– 100 gram pecannoten
– 50 gram honing
– kaneel naar smaak
– 200 gram melkchocolade-pindakoeken
– snufje speculaaskruiden
– 100 gram vloeibare margarine
– 400 ml slagroom
– 300 gram pure chocolade
Overig:
– Springvorm van 24 cm
– Bakpapier

Hoe maak je het?

1. Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier. Zet de rand er op en sluit de vorm; laat het bakpapier uitsteken.

2. Rooster in een droge koekenpande noten. Voeg de honing en kaneel naar smaak toe en schep om. Laat de honing licht karameliseren. Schep de noten op een bord bekleed met een vel bakpapier en laat afkoelen. Bewaar de noten eventueel in een gesloten trommel.

3. Verkruimel de koeken. Strooi de koekkruimels met de koekkruiden in de springvorm. Smelt de vloeibare margarine op laag vuur. Schenk de vloeibare margarine over de koekkruimels en meng goed. Strijk het koekmengsel met de achterkant van een lepel tot een mooi gladde bodem. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

4. Verwarm in een steelpan de slagroom, zonder te koken. Voeg de chocolade toe en laat in de warme room smelten. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat enkele minuten afkoelen. Schenk de chocoladeroomover de koekbodem. Strijk glad en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast om op te stijven.

5. Garneer vlak voor serveren de taart met de pecannotenen en als je het lekker vindt met slagroom.