CG!’s Tatjana bezocht het zonnige eiland.

Omdat wij dit jaar Isle of MTV, een groot openlucht concert in Valetta (de hoofdstad), toch echt eens met eigen ogen wilden bekijken, vlogen we naar het eiland. Samen met een groep journalisten hebben we vijf dagen op het eiland rond getoerd. Met maar een conclusie: Malta is een echte aanrader!

De trip begon in ieder geval goed. In het kader van MTV’s music week werd er een Sunset party georganiseerd bij Cafe del Mar in St. Paul’s Bay. We zagen veel chicks in de mooiste jurkjes op hoge hakken dansen op de beats van Klingande. En er heerste een heerlijke vibe, wat een goed begin van de reis.

De volgende dag bezochten we de stad Sliema en mochten we een kijkje nemen in The Palace Hotel. Het hotel heeft o.a. een toffe Coca Cola-suite (check ons Instagram account @Cosmogirl_NL voor de foto!) en we spotten er dit lounge hoekje op het rooftop. Wie wilt hier nou niet chillen?

Natuurlijk moesten we ook vandaag weer het nachtleven checken. Iemand moet het toch uitproberen voor jullie?! Daarom neem ik deze zware taak maar op mij… En dus gingen we naar Paceville in St. Julians. En daar gebeurt het! De drank is goedkoop, de muziek goed en iedereen heeft er zin in een feestje. De perfecte bestemming voor een echte party vakantie.

Echt uitslapen is er de volgende dag niet bij. Maar gelukkig staat er een boottrip op het programma. Even lekker ontspannen zou je denken. Totdat je erachter komt dat je op een speedboat zit en over de golven vliegt! Ik ben meteen wakker. En dat is maar goed ook, want ik wil dit prachtige uitzicht niet missen. We stoppen bij de Blue Lagoon bij Camino, een eilandje tussen Gozo en Malta, en ik zie het meest heldere water ever. Ik wil hier nooit meer weg!

De rest van de middag besteden we op het eiland Gozo. We verkennen het op quads, tof!

Vandaag is de dag: Isle of MTV is vanavond! Maar daarvoor hebben we nog een persconferentie waar we de artiesten mogen spreken. En dus staan we oog in oog met Kiesza, Dizzee Rascal, Nicole Scherzinger, Enrique Iglesias en DJ Hardwell. Kiesza vertelt dat ze songs voor o.a. Rihanna en Kylie Minogue heeft geschreven. Dizzee deelt zijn hoogtepunt uit zijn carrière met ons: dat hij een huis voor zijn moeder kon kopen. Nicole is enthousiast over het zwemmen met tonijn op Malta. En Enrique bekent dat hij graag op het eiland wilt wonen omdat hij het er zo mooi vindt. Vervolgens voorspelt Hardwell nog even dat Nederland de winnaar van het WK wordt. De stemming zit er goed in en we kunnen niet wachten tot vanavond.

Meer foto's van de persconferentie check je in de galerij!

Het concert is op het Il Fosos plein in Valetta. Wij hebben een superplekje op het VIP deck. En samen met 50.000 man genieten we van het coole openlucht concert. En alsof dat nog niet genoeg is, mogen we daarna naar de exclusieve after party van MTV. Lucky us!

De volgende dag is het vooral bijkomen van het feest en liggen we heerlijk te chillen bij het zwembad van ons hotel.

Bye Malta, see you soon!

Voor meer informatie: www.malta.nl & www.visitmalta.com/nl