Stop het pesten

BNN en KRO hebben vandaag uitgeroepen tot de dag tegen cyberpesten. In de Dag Tegen Pesten Special: Cyberbully praten Arie Boomsma en Jan Versteegh over online pesterijen.

Cyberpesten wordt namelijk een steeds groter probleem. BNN en KRO hebben onderzoek gedaan en hieruit bleek dat steeds meer jongeren slachtoffer zijn van cyberbullies. En omdat opmerkingen en foto's online in no-time verspreid worden, is de impact van het cyberpesten ook nog eens hartstikke groot.

In de Dag Tegen Pesten Special ontvangen Arie en Jan jongeren die gepest worden op internet. Zij vertellen hun verhaal en ervaringen met de pesterijen.

En wist je dat BN'ers ook veel last hebben van online bullies? In het filmpje hieronder lezen o.a. Carice van Houten en Jan Kooijman tweets voor die zij binnenkregen. En die zijn alles behalve gezellig.

Aan het eind van de special wordt ook nog de korte thriller The Cyberbully uitgezonden. Hierin zie je Casey (Maisie Williams), die last heeft van een anonieme cyberstalker. Ze maakt kennis met de negatieve kant van het internet. 

De Dag Tegen Pesten Special: Cyberbully wordt vanavond om 20:30 uur uitgezonden op NPO3.

Heb jij zelf last van een online pester, of ken je iemand die hiermee te maken heeft? Klik dan hier