Een nieuwe programma van BNN en KRO!

Ben jij wel eens gepest? Word je op dit moment gepest? Of ken je iemand in je omgeving die gepest wordt?

BNN en KRO komen binnenkort met een programma tegen pesten. Tijdens het programma gaan Arie Boomsma, Sophie Hilbrand en Tim Hofman in gesprek met pesters, slachtoffers, ouders en deskundigen die meer over pesten kunnen vertellen.

Arie Boomsma: 'Pesten is van alle tijden. Maar de manier waarop het gebeurt verandert voortdurend!'

CG!'s tips tegen pesten: 

– Als je wordt gepest, probeer er dan met iemand over te praten. Bijvoorbeeld met je beste vriendin/leraar/ouders. Anders blijf je er alleen mee zitten en krop je je gevoelens op… Het lucht soms erg op om er met iemand die je vertrouwt over te praten!

– Het is heel moeilijk, maar probeer voor jezelf op te komen. Geloof in jezelf en laat niet over je heen lopen. Let ook op je houding: borst vooruit, opgeheven hoofd en een rechte rug komen zelfverzekerd over!

– Op het moment dat er iets naars tegen je wordt gezegd, weet je misschien niet snel wat je terug kan zeggen. Heel vaak denk je achteraf 'Ik had dat moeten zeggen'. Maak voor jezelf een briefje met verschillende zinnetjes erop die je kunt terug zeggen. Zo heb je altijd een weerwoord klaar!

Dag Tegen Pesten van BNN en KRO kun je dinsdag 15 april om 21.00 uur op Nederland 3 zien.

 

In de video hieronder zie je het verhaal van Sanne. Zij heeft haar eigen YouTube-kanaal met beauty video's en werd in het verleden gepest op internet.