Kan jij het aan?

Beste jij,

Dus je wil met mij op date gaan. Prima, maar laat ik je eerst even iets vertellen over de liefdes van mijn leven, de reden waarom ik elke dag graag thuis kom en waarom ik heimwee heb als ik op vakantie ben: mijn poezenkindjes.

Ik heb dates met jongens gehad die zeiden dat ze allergisch waren voor een kat, dat logen ze. Als je katten niet chill vindt, kun je dat ook gewoon zeggen. Dan scheiden onze wegen meteen en kan ik thuis mijn poezen kammen in plaats van mijn tijd te verspillen met jouw leugens.

Mijn 'kat-loze' vrienden hebben mij al vaker verteld dat de dingen die ik normaal vind om te doen met mijn twee poezenbeesten, eigenlijk helemaal niet zo normaal blijken te zijn. En dan kijk ik snel één van mijn vrienden met kat aan, en die heeft dan vaak met een nóg vreemder verhaal. Wij – kat-mensen – begrijpen elkaar gewoon. We zijn misschien wat extreem als het gaat om onze beesten, maar geloof mij als ik zeg: dat zijn de dingen die je juist extra leuk gaat vinden aan ons. Het daten van een kat-persoon is namelijk geweldig.

“Hou je dan niet van honden?” UH JAWEL! Het liefst wil ik ook nog een hond toevoegen aan mijn huisdierenleger. Maar diep vanbinnen weet ik nu gewoon dat ik meer een kat-mens ben dan een hond-mens.

Daten met een kat-persoon betekent dat je met iemand date die vrij snel content is. Net zoals een kat. Je hoeft niet hemel en aarde te bewegen om ons blij te maken. Met een deken, film en wat eten ben ik al meer dan gelukkig.

Accepteer het feit dat overal – maar dan ook overal – kattenhaar ligt en dat het automatisch ook op jouw kleding komt. Misschien moet je eens investeren in een kledingroller. Niet dat het helpt, want na 10 seconden 'haarloos’ te zijn, heb je alweer vacht op je.

Mocht je bij mij komen slapen dan heb je mazzel als je een kwart kan veroveren van mijn bed. Er slapen standaard twee haarmonsters in mijn bed, drie als je mij mee telt. Maar ik beloof dat ik de aandacht zal verdelen. Ik hoop dat je diep slaapt, want soms maakt mijn poes mij midden in de nacht wakker door heel hard in mijn oor te spinnen. Daarna likt ze mijn arm of kruipt ze onder de dekens om tegen mij aan te liggen. Ze doet dit niet eens omdat ze eten of drinken nodig heeft of dat ze wil spelen. Ze wil gewoon bij mij liggen. Met andere woorden: mijn poes is awesome!

Maar boven alles: als jij lief bent voor mijn poezen. Dan ben ik lief voor jou. Dus bereid jezelf maar voor. Na een paar weken zal je als ‘geen katten liefhebber’ ineens een zwak krijgen voor die beesten. En mocht het niks worden tussen ons dan ga je hen eerder missen dan mij. Dus zeg jij het maar… durf je het nog aan of ren je nu al gillend weg?

Frankee
http://twitter.com/FrankEElicious