Check hier hun jaarsalaris

 

Daar is-ie weer, de meest jaloersmakende lijst van het jaar. Het tijdschrift Forbes heeft de best betaalde modellen weer voor ons op een rijtje gezet. Gisele, Doutzen, Cara… Ze staan er allemaal in, inclusief hun salaris van de afgelopen twaalf maanden. 

FUN FACT: Maar liefst 16 van de 21 girls op de lijst zijn model voor Victoria's Secret. 

 

 

 

$47 miljoen, say what?! 

1. Jep, that's right. Met een jaarinkomen van $47 miljoen staat Gisele Bundchen wéér op de eerste plaats. Al sinds 2002 is zij het best betaalde model van de wereld. Dit jaar is haar jaarinkomen met $5 miljoen omhoog gegaan. Maar met campagnes voor H&M, Chanel, Carolina Herrera, Oral B, Pantene, een eigen lingerielijn én een eigen slippercollectie, is dat ook eigenlijk niet zo gek.  

2. Onze eigen Doutzen Kroes staat op de tweede plek, met een jaarinkomen van $8 miljoen. Doutzen is nog altijd een Victoria's Secret Angel en het gezicht van L'Oréal. Daarnaast scoorde zij campagnes bij H&M, Emilio Pucci en Miu Miu. You go, mama Doutzen! 

3. Mede Victoria's Secret Angel Adriana Lima staat op drie. Ook zij verdiende het afgelopen jaar $8 miljoen. Van alle angels, loopt Adriana's contract al het langst, namelijk sinds 2000. Daarnaast is ze het gezicht van Maybelline en Desigual

4. Kate Moss verdiende het afgelopen jaar $7 miljoen en staat hiermee op de vierde plaats. Kate is al jaren het gezicht van Rimmel, maar ook van St. Tropez self tanners en Kérastase. Zij is het eerste model op de lijst zonder Victoria's Secret contract.

5. Kate Upton is de best betaalde nieuwe binnenkomer ever, met een jaarinkomen van $7 miljoen. Ze is het gezicht van Bobbi Brown, Sam Edelman, David Yurman en Accessorize. Kate is ook één van de vijf modellen op de lijst zonder Victoria's Secret contract. 

6. Miranda Kerr staat op de zesde plek, ook met $7 miljoen. Zij scoorde het afgelopen jaar campagnes voor Swarovski, H&M, ShopStyle, Reebok en Wonderbra. Ook bracht Miranda een single uit, samen met Ierse zanger Bobby Fox.  

7. Liu Wen verdiende ook $7 miljoen en staat hiermee op de zevende plek. Liu loopt ieder jaar mee in de Victoria's Secret show. In 2009 kreeg zij als eerste model uit Oost-Azië een contract bij het lingeriemerk.  

8. Alessandra Ambrosio verdiende het afgelopen jaar $5 miljoen

9. Hilary Rhoda verdiende net als Alessandra ook $5 miljoen

10. Natalia Vadianova verdiende in één jaar $4 miljoen.

11. Ook Carolyn Murphy verdiende $4 miljoen. Zij is het derde model op de lijst zonder Victoria's Secret contract. 

12. Karlie Kloss is één van de fresh faces op de lijst. Zij verdiende $4 miljoen, met campagnes voor Coach, Louis Vuitton, Donna Karan, Lacoste, Lanvin en Victoria's Secret.

13. Jourdan Dunn is another fresh face. Ook zij verdiende $4 miljoen. Zij scoorde dit jaar een campagne voor Maybelline.

14. Anja Rubik verdiende als Karl Lagerfelds favorite model $3,5 miljoen. Anja is ook een fresh face op de lijst.

15. Jaaa, daar is Cara. Miss Delevingne verdiende het afgelopen $3,5 miljoen. We konden ook haast niet om haar heen, met haar amazing eyebrows en campagnes voor Topshop, H&M, DKNY & many more…

16. Candice Swanepoel staat op de zestiende plek met een jaarinkomen van $3 miljoen.

17. Joan Smalls verdiende ook $3 miljoen in één jaar.

18. Ook Erin Wasson sleepte $3 miljoen binnen.

19. Net als Erin Heatherton

20. En Lindsey Wixson. Ook zij is nooit model geweest bij Victoria's Secret. 

21. Daria Werbowy sluit de lijst af, met een jaarinkomen van $3 miljoen. Zij wees in 2002 een contract bij Victoria's Secret af. 

Bij elkaar verdienden deze models $142 miljoen in één jaar. Eh, wow. 

Wat vind jij van deze bedragen? Laat het weten in de reacties.