Deze week heeft Lisanne een superleuke DIY voor jullie: de american flag shorts!

Hi lieve Cosmogirls,
Deze week heb ik een leuke DIY voor jullie. Jullie kennen ‘m vast wel, de american flag shorts. Topshop kwam als eerste met deze geweldige shorts, waarna H&M dit voorbeeld volgde. Toen ik de shorts in de webshop zag, wilde ik het meteen bestellen, maar helaas… ik had pech: uitverkocht. Vriendin M. had het zelfde probleem, na de hele zomer gezocht te hebben, had ik de hoop al opgegeven, totdat vriendin M. zei: ‘waarom maken we er niet zelf een?’ Meteen die dag daarna zijn we aan de slag gegaan.

Benodigdheden:
? een spijkershortje
? textielverf in de kleuren: rood, wit en blauw
? pencelen/kwarsten
? Liniaal/ pen
? Sjabloon van een ster
? oude kranten
? Eventueel een voorbeeld van een paar american flag shorts

Stap 1: Teken met een pen de sterren aan de linker kant van je shortje. Dit doe je door er ééntje op een willekeurige plaats neer te zetten en de rest van de sterren teken je erom heen. Het is het handigst als je tussen elke ster dezelfde afstand houdt.

Stap 2: Je hebt nu de alle sterren getekend. Nu ga je de sterren inkleuren met de witte textielverf. Voor het beste meest dekkende effect, raad ik je aan dit meerdere malen te doen.

Stap 3:Als alle witte sterren zijn ingekleurd, wordt het tijd om de linkerkant te gaan inkleuren met blauwe verf.

Stap 4: Nu de linkerkant klaar is, kun je aan de rechterkant beginnen. Teken met liniaal en pen de strepen horizontaal of verticaal. In dit geval is het net wat jij mooier vind. Officieel is het horizontaal, maar wij hebben gekozen voor verticaal.

Nadat je de strepen hebt getekend, kun je ook deze gaan inkleuren…
… je shortje is bijna af. Nog even de puntjes op de i en dan:

Tadáá, je american flag shorts zijn af!

Met deze DIY ben je wel een middagje zoet. Wij zijn er zo’n 4 uur mee bezig geweest, maar het is natuurlijk maar net hoe snel je werkt 😉

Lijkt het jullie leuk om dit een keer uit te proberen?

Lots of love,

Lisanne

Ps. Voor de gehele outfit, kun je donderdag een kijkje nemen op mijn blog www.fashionableandme.com