Met de tutorial van Tanya Burr

Het kost even wat tijd (en ingrediënten), maar dan heb je ook wel wat ;-). 

In de video hieronder laat Tanya Burr zien hoe je haar amazing en totally delish Christmas cake maakt. Yum! 

De taart is een combi tussen gingerbread, kaneel en vanille, afgemaakt met een dikke laag salty caramel icing. Dat klinkt natuurlijk al hemels, maar we zijn er nog niet… 

Op de taart staan namelijk gingerbread cookies in de leukste vormen! Van huisjes tot Jim & Tanya figuurtjes. Hoe adorable! 

Pssst… Ga je de taart zelf bakken? Dan maak je natuurlijk koekjes in de vorm van jou en je lover. Of Harry Styles. Whatevs ;-). 

De ingrediënten en uitgebreide uitleg voor al deze goodness lees je hieronder. De tutorial check je hier. Enjoy!   

Ingrediënten voor de taart: 
150ml volle melk;
3 theelepels suikerrietmelasse (verkrijgbaar bij de toko);
225ml arachideolie;
375g bloem;
3 theelepels bakpoeder;
1,5 theelepel baking soda;
375g lichtbruine basterdsuiker;
1,5 theelepel kaneel;
1,5 theelepel gember;
3 theelepels melk;
300ml karnemelk;
3 grote eieren;
1,5 theelepel vanille-extract. 

Voor de icing: 
250g gezouten roomboter op kamertemperatuur;
600g poedersuiker;
300g volle cream cheese;
2 theelepels vanille-extract;
200g gezouten karamelsaus;
Glitter, sprinkles etc. voor de decoratie. 

Voor de gingerbread-mannetjes:
175g donkerbruine basterdsuiker;
85g golden syrup (te koop bij grotere supermarkten);
100g gezouten roomboter;
350g bloem;
1 theelepel bakpoeder;
1 theelepel gember;
1 theelepel kaneel;
1 opgeklopt ei. 

Kijk op Tanya's YouTube-kanaal voor extra uitleg wat je met alle ingrediënten moet doen