Sinterklaas is nog in het land en dat betekent overal snoepgoed: kruidnoten, chocoladeletters en nu ook nog jouw eigen speculaascupcakes! Check hier het recept!

Ingrediënten cupcakes
•230 gram (Tarwe) bloem
•1 theelepel bakpoeder
•125 gram boter op kamertemperatuur
•250 gram kristalsuiker
•Speculaaskruiden (naar smaak toevoegen)
•1 theelepel vanille extract
•3 eieren maat M op kamertemperatuur
•100 ml melk op kamertemperatuur
•1 mespuntje zout

Bereidingswijze van de cupcakes;
1. Verwarm de oven voor op 175ºC

2. Mix de boter totdat deze zacht is, voeg daarna de suiker, vanille suiker en de eieren toe en mix dit voor ongeveer 3 minuten.

3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een schaal en voeg dit met de melk, vanille en speculaaskruiden aan je mixer(schaal) toe en meng dit alles tot een geheel.

4. Zet nu 12 papieren vormpjes in een standaard muffinpan en verdeel het beslag over de vormpjes. (Vul de vormpjes voor de helft vol).

5. Bak de cupcakes voor 15 á 20 minuten. Kijk of de cupcakes van binnen gaar zijn, door een sateprikker erin te steken, wanneer deze er schoon uitkomt zijn ze klaar.

6. Haal ze uit het bakvorm en plaats ze op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.

7. Terwijl de cupcakes aan het afkoelen zijn kun je alvast de botercrème gaan maken
voor de botercrème;

Ingrediënten botercrème:
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 1 theelepel amandel extract (of iets meer als je dat zelf lekker vind)
– 175 gram bakkerspoeder (of gewoon poedersuiker)
– 10 ml melk (kamertemperatuur)

Bereidingswijze van de amandel botercrème;
1. Doe de boter in je mixerschaal en mix dit voor ongeveer 3 minuten (totdat het zacht is).

2. Voeg de poedersuiker, melk en amandel-extract aan de boter toe en meng dit weer voor ongeveer 2 minuten. Wanneer je botercrème te hard is kun je er een beetje meer melk aan toevoegen.

3. Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn kun je ze versieren met de botercrème.

Tip!
Je kunt de cupcake ook vullen met de botercreme, haal met een appelboor een stukje uit de cupcake en vul het met een beetje amandelbotercrème. Dicht de cupcake weer met het gedeelte dat je er uit hebt geboord

Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=187189&userid=202518