Doutzen ging voor dance4life naar Philadelphia

Doutzen Kroes is sinds 2009 ambassadeur van dance4life. Vorige week lanceerde het topmodel dance4life in de VS, ze ging daarvoor naar een school in Philadelphia.

Doutzen deed mee aan een dansoptreden van het dance4life tourteam en sprak met verschillende jongeren over de problemen waar zij in het dagelijks leven mee te maken hebben.

Doutzen Kroes: “Ondanks dat het een Westers land is, heerst er nog steeds veel taboe op hiv en aids en wordt er maar moeilijk over seks gepraat. Ik heb nu zelf kunnen zien dat dance4life in de USA ook echt heel hard nodig is”.

In Philadelphia leeft 40 procent van de inwoners onder de armoedegrens. Door bezuinigingen in het onderwijs, gezondheid en hiv-preventie is er een groot gebrek aan de juiste informatie en toegang tot gezondheidszorg.

Door middel van scholenprojecten zorgt dance4life er hier voor dat jongeren de juiste informatie krijgen over seks, hiv en aids.

Doutzen: “Iedereen heeft het altijd over hiv en aids in Afrika, maar bijna niemand weet dat de problemen rond hiv in Amerika zo groot zijn. Elke 10 minuten raakt er iemand geïnfecteerd! Zeker in Philadelphia is hiv een enorm probleem, een stad dichtbij New York, de plek waar ik zo vaak ben. Dat de problematiek hier zo heftig is beseffen we in Nederland niet

dance4life
dance4life inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen vaardigheden, zodat zij weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen.