Please go away!

Na de warme zomer is de herfst weer even wennen. De kachel op standje tropisch, lijkt misschien een goed idee. Maar de warme, droge lucht in combinatie met de kou buiten, zorgt niet bepaald voor een stralende huid in de herfst. Gelukkig zijn er tips voor een gezonde en zachte glow. Yay! Lees ze hier:

 

1. Smeren met een moisturizer.

Maar écht. Vooral belangrijk na het douchen. Dep je huid halfdroog en doe een crème op. Die sluit het water in. Hydratatie tot de max!

 

2. Minder douchen/badderen/stomen.

We know. Na een koude dag is het érg fijn om de badkraan op standje bloedheet te zetten en het bad vol te laten lopen. Je huid is op dat moment alleen jouw worst enemy. Die wordt na een heet bad namelijk extra droog.

 

3. Schaf een vettere crème aan.

Van veel merken bestaan er winter- en zomercrèmes. De varianten voor de zomer zijn vaak iets lichter dan de de wintersoorten. Een dikkere crème sealt het water beter in en is dus beter om in de winter te gebruiken.

 

4. Pas op met acne-treatments.

Heb je snel last van acne, pas dan om met crèmes die daar voor bedoeld zijn. Ze drogen je huid namelijk vaak uit. Probeer daarom producten die net iets minder heavy zijn, zoals crèmes voor een gevoelige huid. Daar zitten weinig kleur- en geurstoffen in, waardoor je minder snel puistjes krijgt.

 

5. Gebruik altijd een crème, ook al heb je een vette huid

Er zijn genoeg moisturizers die niet-comedogeen (ze verstoppen je poriën niet) zijn en geen olie bevatten. In de meeste drogisterijen en parfumeriën zijn ze te krijgen. Smeren, dus!

 

Bye, byééé dry skin!

 

BEAUTY ADDICTS OPGELET: Weet jij alles over beauty? Speel nu CG!'s Beauty Quiz en maak kans op een Cortina-fiets!