Kyteman!

De 19-jarige Vera is bijna haar hele leven doof geweest, maar dankzij een speciaal implantaat kan zij sinds twee jaar weer beperkt horen. En speciaal voor deze gelegenheid gaat Kyteman een liedje voor haar componeren. Dit nummer speelt hij op 25 augustus voor haar in Paradiso.

 

Vera: “Voordat ik kon horen hielp mijn broer, die op het conservatorium zit, mij altijd om muziek te beleven via de trillingen van zijn gitaar. Zo kon ik alsnog van muziek genieten. Toch bleef ik nieuwsgierig naar klanken en melodieën. Dat Kyteman mij in staat stelt echt muziek te beluisteren is voor mij een droom die werkelijkheid wordt.”

Om deze droom uit te laten komen, heeft Kyteman jouw hulp nodig. Vanaf vandaag kun jij namelijk laten weten welk liedje hij 25 augustus moet spelen voor Vera.  

“Ik ben benieuwd met welke suggesties Nederland komt”, zegt Kyteman. “En Met Vera's hulp componeer ik een speciale versie van het nummer, zodat het op haar gehoorkwaliteit aansluit en perfect bij haar binnenkomt.”

Wil jij stemmen op een liedje? Klik dan hier of gebruik #FirstConcert op Twitter. 

FUN FACT: Het concert is onderdeel van Vodafone Firsts. Dit programma helpt mensen van over de hele wereld voor het eerst iets te beleven. Bekijk de andere Firsts hier

Misschien speelt Kyteman wel zijn grootste hit Sorry voor Vera… Wij zijn benieuwd!