‘Ik voelde me even een echte Chanel lady!’

Hey Cosmogirls!

 

Wat een week! Ik kreeg het leukste bericht ever. Via CosmoGIRL! mocht ik naar de pers preview van Chanel De Legende in het Gemeentemuseum Den Haag. Lucky me!

 

Natuurlijk heb ik heel veel foto’s gemaakt om aan jullie te showen. Dit was mijn dag:

 

 

 

 

Ik was een van de eerste die binnen stapte: ik woon op ongeveer 20 minuutjes fietsen bij het museum dus ik was er zo! Bij binnenkomst kreeg ik een pas en een tasje met allemaal boekjes en kaarten over de tentoonstelling.

 

Langzaamaan stroomde meer mensen binnen. Ik voelde me zo cool tussen de pers!.

 

De directeur startte met een presentatie en legde uit hoe ze op de naam waren gekomen voor de tentoonstelling ‘Chanel de Legende’. Coco Chanel heeft echt een legende gecreëerd met stijlelementen die tijdloos zijn.  

 

En met deze tentoonstelling hoopt het Gemeentemuseum het complete verhaal te laten zien van Chanel: van het kleine zwarte jurkje tot het bekende mantelpakje.

 

 

 

 

 

 

Fun fact: In 1921 kwam het Chanel No. 5 parfum en Coco Chanel liet het eerst haar vriendinnen dragen. Op die manier gingen mensen erover praten en keken ze er al naar uit voordat het te koop was! Slimme zet van haar toch?

 

 

Ik spotte zelfs een ruimte vol met kleding die is geïnspireerd op Chanel. Zo zie je dus dat heel veel designers haar als voorbeeld zagen.

 

Misschien wel het allerleukste van de tentoonstelling: je mag een echt Chanel jasje aan! Je hebt de keuze uit een zwart en wit jasje en kan dan op de foto in een echte Chanel setting. Ik geef eerlijk toe, de jasjes zaten zo lekker (ja ik heb ze allebei aan gehad!) dat ik ze stiekem niet meer uit wilde doen. Zo kan iedereen zich even een echte Chanel lady voelen.

 

 

Verder wil ik niet alles verklappen, maar als je een echte fashion lover bent is deze tentoonstelling zeker een aanrader! En om alles nog is op je gemakje na te lezen en te bekijken is er de Chanel de Legende-catalogus verkrijgbaar in de museum shop voor 50 euro.

 

 

 

 

Verder ben ik natuurlijk weer naar school geweest. En mijn klas weet inmiddels alles over mijn CG!-blog 😉 Speciaal voor jullie hebben we een leuke foto gemaakt in de pauze! Meet een deel van m’n klas.

 

De opdracht waar we aan werkten de laatste weken heb ik eindelijk af! Het begon bij het kiezen van een portretfoto en daarbij moesten we een kleurkaart maken, zelf de kleuren mengen met verf. Daar kwamen ook de juiste garen bij en vervolgens zelf dessins creëren. En voilà, die dessins inscannen, modellen tekenen en ze ‘aankleden’ met je eigen creaties. Dit is het resultaat. What do you think?

 

 

 

 

 

Een fashion inspiratie spreuk van madame Coco Chanel herself;

 

Fashion fades, only style remains the same.

 

 

Succes deze week!

Liefs, Anouk Emilie