Een lekker fris soepje voor dit warme weer!

Met deze temperatuur is een gezond soepje ideaal. Probeer eens deze broccoli, citroen, Parmezaan-soep.

 

 

 

 

 

Benodigdheden

– 1 kilo broccoli

– 2 teentjes knoflook (geperst)

– 1 citroen

– 1 liter kippenbouillon

– peper & zout

– 50 ml olijfolie

– 500 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 

– brood

To do:

  1. Breng in een grote pan water aan de kook. Kook de broccoli 5 minuten, haal dan de groente uit het water en zet het apart.
  2. Laat de pan op middelmatig vuur staan. Voeg aan het water de olijfolie en knoflook toe. Na twee minuten (als de knoflook goudkleurig en zacht wordt), voeg je de broccoli en peper & zout toe. Roer goed door.
  3. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het mengsel een uur koken en roer regelmatig door. Nu is de broccoli zo zacht dat je deze kunt pletten met een houten lepel.
  4. Voeg nu de kippenbouillon toe en draai het vuur naar middelmatig. Laat het vijf minuten staan.
  5. Pureer de soep nu met een blender of staafmixer. Giet het daarna weer terug in de pan en roer de Parmezaanse kaas er doorheen. Pers de citroen uit en giet het sap in de soep. Voeg eventueel nog peper en zout toe.
  6. Serveer de soep met geroosterd brood.

Eet smakelijk!