Van opening tot afsluiting, CG! was erbij.

Zaterdag 3 mei: om 2 uur is het in de Melkweg propvol. De Kunstbende finale is begonnen! Het thema: Wordt vervolgd. En zoals ieder jaar is CG! er nu ook weer bij. Met als hoogtepunt de uitreiking van CG!'s Publieksprijs aan de Fashion finalist met de meeste stemmen. Spannend… 😉 

De jury
CG!’s hoofdredactrice Marieke vormt samen met fashion consultant Carlo Wijnands, presentatrice Stacey Rookhuizen, haarkunstenaar Mark Melief, designer Sjaak Hullekes en de winnaar van 2013 Leroy van Halen de jury.

Zij bepalen wie nummer 1, 2 en 3 worden en het supergave prijzenpakket wint. Dat bestaat onder andere uit een jaarabonnement op CosmoGIRL!, een fotoshoot met Melissa Houben, een stoffenpakket, een Matri paspop en nog veel meer.

De Fashion finale wordt dit jaar gepresenteerd door Lieke Veld. Zij heeft een mode-opleiding gedaan en is nu dj bij 3FM.

Roos Key

This is me, de collectie van Roos. 

Roos uit Rotterdam trapt af. Ze begint spectaculair met een enorme Marie Antoinette jurk. ‘Er zit 45 meter stof in de rok, en het was best lastig om er een systeem voor te bedenken’, vertelt Roos na de show. ‘Voor de show hoorde ik ineens dat we nog 15 minuten hadden, dat was wel even stressen, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen’.

Dan is de beurt aan Robin (Den Haag). Zijn collectie is heel conceptueel. Hij is geïnspireerd door bevallingen en heeft zelf zijn filmpje en muziek gemaakt. Hij heeft ook veel stoffen en designs zelf gemaakt.

Floor van Helmond (we heart fashion) uit Limburg werd vooral geïnspireerd door McQueen. ‘Het allerleukst aan ontwerpen vind ik het uitwerken van de details en het bedenken van een concept.’

Floor is geinspireerd door het menselijk lichaam.

Na de pauze is het de beurt aan Jos Dijkshoorn (Friesland). Hij heeft drie items ontworpen, een daarvan draagt hij zelf. Om zijn outfit af te maken loopt hij op torenhoge hakken.

Na Jos is Malu aan de beurt. Zij deed vorig jaar samen mee met Lenny en won toen CG!'s publieksprijs. Dit jaar heeft ze in haar eentje een collectie gemaakt met veel patronen die ze allemaal zelf heeft ontworpen. ‘Ik wist nu iets beter hoe ik me kon voorbereiden op de finale. Maar voor de jury staan en die vragen beantwoorden blijft heel erg spannend’, vertelt Malu na afloop.

Lotte (Noord-Brabant) sluit het tweede deel van de finale af met haar collectie 'Van kwaad tot erger'. En ze heeft zich laten inspireren door vervolging van gevangenen.

Eva's favoriete item uit haar eigen collectie.

Het laatste deel van de finaleshow begint met Eva uit Overijssel. Ze heeft zes modellen op de catwalk staan in haar creaties. Backstage vertelt ze: ‘Ik ben blij dat ik zelf niet mee hoef te lopen.’ Op bijna alle items van Eva staan heel leuke en inspirerende quotes.

De vijftienjarige Pien (Zeeland) heeft haar collectie ‘Reround’ genoemd en veel gebruik gemaakt van rondjes en gerecyclede artikelen zoals bierdopjes en oude kranten.

Jeanine uit Drenthe sluit de finale af met haar collectie. Ook zij heeft veel items gerecycled zoals stofjes, knopen en gordijnen.

Dan is het tijd voor de uitreiking van de CosmoGIRL! publieksprijs. Marieke stapt het podium op met een goed gevulde goodiebag. Tot vrijdagmiddag kon er gestemd worden op onze site. En de winnares is…..

Floor (we heart fashion) uit Limburg: ‘Ik vind het echt superleuk dat ik heb gewonnen. Ik was ook heel blij met mijn collectie’, vertelt ze backstage.

YAY! Floor wint de CG! publieksprijs

Om half 8 begint de prijsuitreiking. Carlo is de juryvoorzitter en reikt de prijs uit aan de winnaars: 

Nummer 3 is: Lotte Ooms uit Noord-Brabant. Carlo vertelt dat de jury niet unaniem was over de nummer 1 en 2. Spannend dus!

De tweede plaats is voor Malu uit Amsterdam. Stacey wilde tijdens haar show meteen een bestelling doen voor de items.

En dan de nummer 1 …. (tromgeroffel) … Eva Vrolijk uit Overijssel met haar collectie ‘Niets blijft hetzelfde behalve verandering’.

Check alle foto’s van de Kunstbende 2014 hieronder in de fotogalerij. Meer info kun je vinden op Kunstbende.nl.