Hoe maak je ze? Check hier het recept!

Is je zomervakantie al begonnen en heb je giga veel vrije tijd?

Dan vind je het misschien leuk om een middag te bakken met je best friends.

Maak deze de-li-ci-ous frambozen macarons en je bent de hele middag zoet…

 

Wat heb je nodig? (25 stuks)
– 150 gram amandelschaafsel
– 150 gram poedersuiker
– 4 eieren
– een halve tube voedsel kleurstof rood
– 150 gram fijne kristalsuiker
– 38 gram water uit de kraan
– 100 gram frambozenjam

Hoe maak je ze?

1. Teken 50 rondjes van 3 cm doorsnede met een zwarte stift op twee stukken bakpapier. Leg het bakpapier met de getekende kant naar onder. De rondjes zijn dan nog zichtbaar, maar het beslag komt niet in aanraking met de stift.

2. Doe het amandelschaafsel in de keukenmachine en maal dit tot een fijn poeder. Voeg ondertussen in 3 delen de poedersuiker toe.

3. Splits de eieren. Weeg 2 keer 55 gram eiwit of doe de eiwitten in twee vetvrije kommen. Meng de kleurstof met één deel van het eiwit, roer goed door en voeg het gekleurde eiwit aan het amandelmengsel toe. Meng dit tot een dik beslag.

4. Breng in een pan de kristalsuiker met het water op middelhoog vuur aan de kook. Kook de suikersiroop tot 118 graden (dit kun je meten met een suikerthermometer). Begin met het kloppen van het eiwit als de siroop een temperatuur heeft van 80 graden.

5. Klop de rest van het eiwit met een mixer stijf. Laat de suikersiroop als deze op temperatuur is (118 graden) uitbruisen. Schenk de suikersiroop met kleine beetjes al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop door tot het schuim is afgekoeld naar 50 graden.

6. Voeg 1/3 van het schuim toe aan het amandelbeslag en meng dit tot een geheel. Spatel de rest van het eiwitschuim er luchtig door tot een licht beslag dat aan de spatel blijft hangen.

7. Doe het beslag in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit 50 rondjes van drie centimeter doorsnede op twee met bakpapier beklede bakplaten. Tik de bakplaten voorzichtig op het werkblad, zodat de grotere luchtbellen uit het beslag verdwijnen. Laat de ongebakken macarons minimaal 45 minnuten onafgedekt op het werkblad staan, zodat het beslag een dun 'huidje' krijgt.

8. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de macarons in ongeveer 20 minuten krokant en gaar in de oven. Zet na 10 minuten bakken de ovendeur 5 seconden open. Hiermee haal je de grootste hitte en vocht weg, zodat de suikers niet gaan karamelliseren.

9. Na nog eens 5 minuten in de oven herhaal je het openen van de ovendeur nog een keer. Neem de macarons na nog eens 5 minuten (totale baktijd van 20 minuten) uit de oven en laat ze afkoelen. Bestrijk de helft van de koekjes met frambozenjam. Duw de andere helft van de koekjes er voorzichtig tegenaan.

KLAAR! Succes en eet smakelijk!