Katten, Tinder en meer…

 

“Hoe staat het met je liefdesleven Frankee?” vraagt vriendin 1 aan mij terwijl zij en twee andere vriendinnen heftig aan het swipen zijn op Tinder. “Mijn liefdesleven bestaat niet”, zeg ik haastig terwijl ik op zoek ben naar een fles wijn.

 

Vriendin 2 legt eventjes haar mobiele telefoon weg, kijkt mij met grote ogen aan en zegt vervolgens:  “Je schrijft altijd van die leuke verhalen maar ze gaan de laatste tijd niet meer over daten of liefde.” “Tjah, dat gebeurt als er weinig te vertellen is op dat gebied… Ik bedoel, het is niet dat ik niet wil daten, ik weet gewoon niet waar ik op zoek moet gaan naar prince charming.” In koor schreeuwen ze alle drie: “Tinder.”

 

Het is eigenlijk heel stom dat ik de laatste tijd zo dateloos ben, want in deze tijden is het juist ontzettend makkelijk om een date te scoren.

Je hoeft er niet eens meer de straat voor op. Je kunt gewoon in je joggingbroek, met een pizza in je hand een app downloaden en wachten op een match.??Ik heb ook Tinder gedownload. Ik swipe me suf. De stomme naar links en de leuke naar rechts.

Heel soms zit er tussen al het gepeupel een leukerd. En met mazzel heb je dan een match. Wat daarna volgt, is meestal een oppervlakkige chat. Bij mij bloedt het gesprek snel dood.

Blijkbaar ben ik niet zo goed in het voeren van een gesprek via een chat, wat vreemd is want in het echt praat ik juist te veel. Ik denk dat het voornamelijk ligt aan het feit dat ik zo weinig terug krijg van zo’n beeldscherm. Noem me ouderwets maar het liefst ontmoet ik niet iemand via een app. 

 

“Ga dan wat meer uit”, zegt vriendin 1. “Je ontmoet nooit echt een goede catch in het uitgaansleven!”, zeg ik met een reep chocola in mijn mond. “Het uitgaansleven is gemaakt om slechte beslissingen te nemen! Je ziet niks, je hoort alleen keiharde muziek en als het licht ineens aangaat schrik je je dood, want je beseft dat je zojuist hebt gezoend met iemand die een paar tanden mist en sokken in sandalen draagt!” 

Complete stilte volgt. Schaapachtige blikken van mijn drie vriendinnen. “Sinds wanneer ben jij zo bitter geworden?” vraagt vriendin 3. “Geen idee. Misschien op de dag dat ik erachter kwam dat het mij leuker leek om mijn poezen aan te kleden en met ze te kaasfonduen dan met een vreemd iemand een drankje te drinken”. 

 

Terwijl ik een zak popcorn aan het eten ben, legt vriendin 1 haar hand op mijn knie, “Weet je wat jij vooral moet blijven doen? Zo door blijven eten. Straks ben je zo tonnetje rond dat niemand jou meer wil. En dan hoef je je ook niet meer druk te maken over daten.” Ik gooi wat popcorn richting haar, pak mijn telefoon en nestel mezelf naast mijn vriendinnen. Zou er een gouden medaille zijn voor synchroon Tinderen?

 

 

Frankee

Follow me on twitter: ?http://twitter.com/FrankEElicious

 

PS: Mijn nieuwe clip Sunnyside Avenue is uit, check 'm hier