12 uur opgesloten in een klein hokje…

Afgelopen week lieten 66 mensen zich voor Stop Kindermisbruik twaalf uur lang opsluiten in een hokje van één bij twee meter om kinderprostitutie onder de aandacht te brengen. Binnen die twaalf uur werden er via social media zoveel mogelijk donaties binnengehaald.

Vlak voordat ik mezelf liet opsluiten kwamen de zenuwen. Zou ik wel genoeg donaties binnenhalen? Kan ik mensen bewust maken van de situatie waar die meisjes zich in bevinden? Ik vroeg mij af of ik het wel zou trekken. Gelukkig had ik mijn vriendinnetje Dewi ook zover gekregen om zichzelf op te sluiten, dus kon ik de zenuwen met haar delen.

Toen het eenmaal zo ver was en we ons hokje in moesten, ging het slot er meteen weer op. In eerste instantie vonden we het allebei erg spannend. Met een glimlach en volle energie worven we meteen donaties via Facebook, Twitter & WhatsApp. Ik heb mijn vrienden als een gek zitten spammen, maar daar voelde ik me niet schuldig over. Alles voor een goed doel!

De eerste zes uur vlogen voorbij. Hier en daar lachte ik nog wat af met Dewi, maar al snel werd het gelach steeds minder. Mijn nek en rug deden pijn en mijn hele lichaam was beurs. Ik kon de hele dag alleen maar aan M&M's denken en was overdreven blij toen een vogel mij gezelschap hield. Dewi dacht dat ik aan het hallucineren was, zij had namelijk geen vogel gezien.Toen ik haar aankeek en ze in een vegaburger veranderde, kon ze best wel eens gelijk hebben. Ik had blijkbaar enorme behoefte aan gezelschap van een dier en eten!

Ik bleek niet gek te zijn. De vogel was er écht. Ik keek het beestje aan en het spreekwoord 'zo vrij als een vogel' kwam de hele tijd in me op. We nemen onze vrijheid maar voor lief. Maar het is echt iets waar we elke dag dankbaar voor mogen zijn. Als je eenmaal in zo'n hokje ligt, ga je nadenken over dat soort dingen.

Ik lag op een dun matras in een houten hok waar ik niet uit kon. Ik bleef denken aan al die arme meiden die dag en nacht, zonder eten en drinken, vast zitten in zo'n hokje. Allemaal gedwongen om de prostitutie in te gaan. Ook besefte ik mij wat een prachtige stichting Stop Kindermisbruik  is. Ze hebben al duizenden meisjes geholpen en met deze actie kunnen er nog veel meer meisjes geholpen worden.

2 Juni waren we uitgenodigd in The Red Sun in Amsterdam om, naast een optreden van Jim Bakkum, bij de bekendmaking van het totale eindbedrag te zijn. Al het harde werk en alle donaties hebben ervoor gezorgd dat er in totaal €257.102  is opgebracht! Met dat geld kunnen er heel veel meisjes worden geholpen. Nadat alle deelnemers een deel van het 66-delige schilderij van Geoffrey Wijn kregen, ging ik naar huis. Met een enorm trots gevoel dat ik deel mocht uitmaken van deze actie!

Ik zal mijn vrijheid nooit meer voor lief nemen.

Frankee

 

P.S. Mochten jullie nog willen helpen, dan kunnen jullie altijd nog via www.stopkindermisbruik.nl een donatie geven. Of laat het aan je ouder(s) zien en vertel ze over deze stichting. Alle kleine beetjes helpen en deze meiden kunnen jouw hulp zeker gebruiken.