Zin om deze zomer nieuwe vriendinnen te maken?

Stap 1. Check jezelf
Waarom wil je nieuwe vrienden maken? Ben je niet tevreden met de vriendinnen die je nu hebt? Ben je misschien onzeker of bang om afgewezen te worden? Of zijn er gewoon niet zoveel meiden met dezelfde interesses in jouw buurt? Als je een antwoord op deze vragen hebt, kan je zoektocht beginnen.

Stap 2. Vrienden maken
Als je er eenmaal voor openstaat om nieuwe vriendinnen te maken, kun je eigenlijk overal nieuwe mensen ontmoeten. In de rij bij de Hennes, maar ook bij de strandtent, of in de dierentuin. Heb je er een goed gevoel bij, zelfs zonder dat je elkaar hebt gesproken? Go for it! Ben je niet zo zeker van je zaak? Begin dan voorzichtig met een open vraag of een compliment, dat is altijd goed. Ken je niemand in jouw omgeving met dezelfde interesses? Ga dan bij een club! Of het nou de Gossip Girl fanclub of het voetbalteam is maakt niet uit. Ook online zijn er genoeg fora (CG! forum) waar je leuke meiden kunt ontmoeten.

Stap 3. Vrienden blijven
Als je iemand hebt ontmoet met wie het klikt, moet je met elkaar in contact met komen én blijven. Vraag bijvoorbeeld haar e-mailadres, zodat je die ene foto kunt sturen waar je net over vertelde, of dat ene leuke liedje waar ze al tijden naar op zoek is. Al mailend kunnen jullie bijvoorbeeld afspreken om samen naar de film te gaan. Lukt dat niet? Probeer dan digitaal contact te houden door sms’jes, mailtjes en krabbels. Laat haar weten dat ze belangrijk voor je is en je haar zult steunen.

Fotografie: Saye. De modellen op de foto komen niet voor in de tekst.