De winnende tekst van Imke Mol op de Best Of YA Sleepover

Oplettende Cosmogirls hadden het al voorbij zien komen. CG! was afgelopen weekend in da house bij de Best Of YA Sleepover om een workshop te geven. Oh, the fun we had! 

Enne, de deelnemers werden natuurlijk goed aan het werk gezet. De opdracht: schrijf een blog of column van 300 – 500 woorden, over een thema dat dichtbij jou staat. Alles mag, als je maar creatief bent. Pretty exciting, want één lucky girl zou haar tekst zien verschijnen op Cosmogirl.nl. OMG!

Daarom, lieve ladies, presenteren wij vandaag met trots de winnaar… Imke Mol! Woohooooo!

Read and enjoy! 

De kerstboom optuigen – Imke Mol

Elk jaar tuigen mijn ouders en ik samen de kerstboom op. Ons huis is dan weer helemaal in de kerstsfeer. Op de dag na Sinterklaasavond, haal ik de dozen met kerstversiering van zolder, samen met mijn vader. Als de boom staat en de lampjes erin zitten, haalt mijn moeder één voor één de kerstballen uit de doosjes. Toch altijd weer een speciaal moment, als ze de eerste bal in de boom hangt. Daarna hangen we met z'n drieën de rest van de ballen en figuurtjes op. Tenminste… Dat is de bedoeling.

Elk jaar laat ik wel een paar ballen vallen. Drie jaar geleden hebben mijn ouders mij verboden de glazen ballen op te hangen. Ze sneuvelden nog weleens. En met weleens bedoel ik nogal vaak. Daarom mag ik alleen nog maar de plastic figuurtjes ophangen. 'Dan kun je ze zo vaak laten vallen als je maar wil', zei mijn vader dan. Inmiddels hang ik nog steeds alleen de plastic dingetjes in onze boom. De glazen ballen durf ik niet meer op te pakken. Ik ben veel te bang om ze kapot te laten vallen.

Maar daar ligt nu denk ik net het probleem. Als je bang bent om iets niet te laten gebeuren, is de kans dat het gebeurt juist veel groter.

Je moet niet onzeker zijn. Ik vind het zo leuk en speciaal om samen met mijn ouders de boom op te tuigen. Ik ben dol op kerst. Het zou toch zonde zijn als mijn onzekerheid zo'n mooi moment verpest? Natuurlijk is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Maar je moet je er niet door laten leiden. Het is veel belangrijker om mooie momenten te beleven, herinneringen te maken, samen met familie en vrienden. Misschien moet ik dit jaar naar mijn eigen advies gaan luisteren. Misschien hang ik dit jaar weer een glazen bol op. 

– – –

Bedankt voor de leuke workshop, meiden & see you soon!   

Fotografie: Peter Rosa/Studio D.