Kim brengt deze zomer door in… New York! Hoe cool?! Helemaal leuk: de komende maand blogt ze 2 x per week over haar trip.

Een tijdje wonen in The Big Apple, wie wil dat nou niet? Ik ben Kim, 21 jaar en verslaafd aan reizen. Deze keer ga ik voor vijf weken naar New York. De eerste twee weken gaat een vriendin mee, daarna mag ik er zelf iets van gaan maken. Spannend! Wat zal ik allemaal tegenkomen en meemaken in deze grote stad? De komende weken kunnen jullie mijn grote avontuur volgen.

On our way!
Daar gaan we dan! Om kwart over vijf al in de auto op weg naar Brussel. Beetje vroeg, maar we hebben er zin in. Op het laatste moment heb ik nog wat spullen uit mijn koffer gegooid, want ik zat al aardig dicht tegen de maximale 23 kilo aan bagage en ik wil natuurlijk nog wel winkelen in de leukste shoppingstad ter wereld. Eenmaal aangekomen op het vliegveld zien we dat onze vlucht vertraagd is. Balen, maar het vliegtuig maakt alles goed; met een keuze uit 196 (!!) films en zelfs uit tv-series als Glee en Gossip Girl is er niets om ons te vervelen tijdens de acht uur durende vlucht.

Broodbakkende ‘host’
Na een reis van in totaal zeventien uur, komen we dan eindelijk aan bij onze kamer op ‘181 street’, helemaal bovenin Manhattan. Hier brengen we een week door, daarna verhuizen we downtown. We maken kennis met onze host Karen; een wat oudere dame die muzikant is geweest op Broadway en nu haar tijd besteed aan het bakken van broden. Heel fijn voor ons, want wij mogen natuurlijk proeven.

Day 1
Dag één (of eigenlijk dag twee) gaan we meteen de stad in. Lekker ontbijten met een veel te grote omelet, toast en aardappels. Ja, aardappels, dat is hier heel normaal. Echt ver komen we niet, want twee uur later slaat de jetlag toe. Dan maar de Starbucks in en kijken of de ‘banana and walnut bread’ het goed maakt. Hmm, nee. Ook Forever 21 is met vier verdiepingen te groot voor onze nog natrillende vliegtuigbenen. Al snel besluiten we richting huis te gaan. Op onze weg naar de subway (de metro, niet de broodjeszaak) worden we aangesproken door een verkoper. Op Times Square staan altijd mensen die heel veel verschillende kaartjes verkopen voor heel veel verschillende shows en tours. Ik dacht altijd: ja daar trap ik dus echt niet in hè! Wel dus. Allereerst kopen we kaartjes voor ‘The Broadway Comedy Club’, met bekende stand-up comedians van Comedy Central (leuk toch?!). Daarna een tegoedbon voor een exclusieve en pas geopende beautysalon, midden in New York. Het klinkt te mooi om waar te zijn, twaalf behandelingen, van massage tot knipbeurt, voor een klein bedrag van wat het eigenlijk zou moeten kosten.‘Ja daaaaaag, dat kan natuurlijk niet’, dacht ik. Maar Louise (de verkoopster) neemt ons mee naar de salon. Alles ziet er super uit en we hoeven dan ook niet lang na te denken. Deze week gaan wij lekker relaxen!

Liefs, Kim

Lees dinsdag mijn volgende blog!

Volg Kim op Twitter