Lekker, lekker!

Vind jij chocoladetaart onwijs lekker, maar ben je allergisch voor gluten? Try this one! πŸ™‚

IngrediΓ«nten?
– 200 gram pure chocolade
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram gepelde en fijngemalen amandelen

Hoe maak je het?
1. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een kom die je op een pan met kokend water zet. Laat de chocolade smelten onder voortdurend roeren.
2. Mix de boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan het botermengsel samen met de gemalen amandelen en de gesmolten chocola. Mix dit goed door.
3. Klop de eiwitten op met een garde tot ze stijf zijn en voeg dit voorzichtig toe aan het beslag.
4. Schenk het beslag in een 20 cm ronde vorm en bak de cak in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 20 minuten gaar.
5. Laat de cake ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen.

Als finishing touch kun je over de taart nog wat caramel saus doen!