Zondagnacht was het alweer tijd voor de 54ste Grammy Awards uitreiking! Hieronder voor jou de belangrijkste winnaars op een rijtje:

Adele

Souldiva Adele heeft maar liefst zes Grammy’s in de wacht gesleept! Ze kreeg een Grammy voor de beste song (Rolling in the Deep), de beste plaat, het beste album (21), het best gezongen popalbum (21), de beste soloprestatie en de beste videoclip.

Haar album 21, verteld Adele, is geïnspireerd op iets heel normaals, namelijk een slechte relatie. Tijdens de Grammy Awards performde ze haar wereldhit Rolling in the Deep, haar eerste live optreden sinds haar stembandoperatie.


Adele krijgt een staande ovatie na Rolling in the Deep

Foo Fighters
The Foo Fighters hebben flink wat Grammy’s in de wacht gesleept! Zo kregen ze de muziekprijs voor het beste hardrock/metal-nummer, de beste rocksong en voor beste rockalbum. Binnen een paar minuten tijd moesten ze drie keer achter elkaar het podium opkomen om hun Grammy in ontvangst te nemen! Ze kregen er spontaan de slappe lach van.

Amy Winehouse
Ook Amy Winehouse kreeg een Grammy voor haar duet met Tone Bennett. Mama en papa Winehouse kwamen de prijs in ontvangst nemen en vertelden daarbij dat ze haar erg missen.

De Grammy Awards-show stond voor een groot deel in het teken van de zaterdag overleden Whitney Houston. Zangeres Jennifer Hudson bracht een eerbetoon aan Houston tijdens de show. Jennifer kreeg in 2009 een Grammy die werd uitgereikt door Whitney Houston.